Re: insolvence a daň. bonus
Ne, to je špatná odpověď. Bonus je zvláštní příjem. Při exekuci se daňový bonus nezapočítává do základu pro výpočet exekuční srážky. Při insolvenci je to jinak - je potřeba se domluvit s insolvenčním správcem, zda si ten bonus (tzn. tento zvláštní příjem) vypořádá sám s tím dotyčným zaměstnancem (tzn. zda si ten bonus od něj vyžádá sám, nebo třeba nevyžádá, to už bude na něm) anebo zda chce, abyste mu ho srážela Vy. Pokud Vám přikáže (chtějte to písemně), abyste ho srážela Vy, pak ho nebudete započítávat do základu pro výpočet insolvenční srážky. Vypočítáte normálně insolvenční srážku bez započtení bonusu do základu pro výpočet a ten bonus k té vypočítané srážce přičtete celý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2017 12:55
Dobrý den,
prosím, poradil by mi někdo,jak je to s daň. bonusem při insolvenci?
Počítat do srážek nebo ne?Hledala jsem tady v různých diskuzích,ale nikde jsem přímou odpověd nenašla.Dělám mzdovou jen krátce,tak nemám moc zkušeností.
předem moc a moc děkuji Ivona