Re: Sleva na dítě - studenta
Pokud synovi není víc než 26 let, tak ano. Rodič může slevu na vyživované dítě uplatnit jen do 26 let dítěte a VŠ studium může být bakalářské, magisterské i doktorské, prezenční i distanční.
Jakmile dosáhne syn 26 let, pak rodič odpočet uplanit nemůže (naposledy uplatní v tom měsíci, ve kterém dosáhl 26 let - rozhodující je stav k 1. dni toho měsíce).
Nad 26 let do 28 let pak může uplatňovat už jen ten syn studentský odpočet 950 Kč měsíčně (pokud má zdanitelné příjmy), a to pokud je doktorské studium denní.
Re: Sleva na dítě - studenta
Studium na VUT ukončil v červnu. Může si uplatnit slevu i za červenec a srpen. Hledala jsem v zákoně o státní soc. podpoře co se považuje za přípravu na budoucí povolání. Nebyla jsem z toho moc moudrá. Já jsem si to vyložila špatně. Myslela jsem si, že se musí jednat pouze o studium medicíny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 11. 2005 11:17
Může si zaměstnanec uplatnit slevu na dani u svého zaměstnavatele na svého syna, který po ukončení VUT v Brně pokračuje v l ročníku prezenční formy doktorského studijního programu na téže fakultě? Děkuji