Re: Souběh podepsaného prohlášení
Tento dotaz zde již byl. A na doplňující otázku jste neodpověděla - jak jste se to dozvěděla? Uvedl pracovník do Prohlášení poplatníka daně, že jeho platnost končí? Že mu již nemáte uplatňovat slevu na dani? Máte cokoliv od pracovníka písemně?
Druhá strana právě nic opravovat nechce a rovnou ho nahlásí na FÚ. Já mu chci pomoct, takže bych to raději opravila sama. Dozvěděla jsem se to od něj, zřejmě se o tom s někým bavil, a došlo mu, že by z toho mohl mít problém. Zřejmě nás neminou úroky z prodlení za pozdní odvod srážkové daně? Můžeme z toho mít ještě nějaký jiný problém? Jedná se o srážkovou daň 1 500 Kč za září i říjen.
Jste ochotna to řešit i v případě, kdy Vás to bude stát vánoční premie či budete jako první adept v případě, kdy se firma rozhodne snižovat stavy?
Protože - co si Váš zaměstnavatel pomyslí, když s tím za ním přijdete? S tím, že má platit sankce za něco, co vzniklo z nedbalosti zaměstnance na dohodu? Možná se pomyslí, že je to Vaše chyba a hodně těžko mu to budete vymlouvat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 12. 2017 11:03
Dobrý den,
moc prosím o radu. Ještě jsem takový problém nemusela nikdy řešit.
Náš zaměstnanec na DPP do 10 tis. (1.1.-31.12), podepsané prohlášení, podepsal další DPP u jiné firmy, taky do 10 tis. od 1.9. do 31.12., a taky podepsal prohlášení, dozvěděla jsem se to tento týden. Pěkně prosím poraďte mi, jak toto vyřešit? Vím, že je to vina zaměstnance, ale nechci ho potopit. Je nějaká jiná možnost,jak to vyřešit ke spokojenosti všech? Opravit zpětně mzdy za září a říjen?
Předem děkuji. Budu vděčná za jakoukoliv radu.