Re: Intrastat
A jak jste toto nakoupené zboží vykázali v DPH?
Pokud jako 3-stranný obchod, nevstoupilo do limitu intrastatu. Pokud jako pořízení zboží z EU, musíte ho započítat.
Je nutné dobře pohlídat smlouvy a hlavně, kdo zajistil dopravu takto převezeného zboží, zda je to skutečně 3-stranný obchod.
Re: Intrastat
To samozřejmě máte pravdu.
Já se myšlenkově zaměřila na Intrastat Rakouska (tam je limit 750t EUR) + DPH.
Ale pak jsem se "zamyslela" nad správným popsáním 3-stranného obchodu vs. přiznání DPH a píšu blbosti.... omlouvám se. Pohlídejte si limity v Rakousku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
15. 12. 2017 8:44
Dobré ráno,
ráda bych se zeptala na intrastat. Zatím ho nemáme, hlídám si limit,ale zajímá mě, zda se do limitu počítá i pořízení zboží, které jde přímo z Německa k našemu zákazníkovi do Rakouska. Zboží nejde přes ČR. Započítává se do intrastatu? My jsme registrovaní k DPH v Rakousku (máme rakouské DIČ), tak tyto obchody budou časté.
Děkuji