Re: EET - tržby nedodané do účetnictví
>>Dobrý den,
>>
>>nedostáváme do účetnictví měsíční tržby z EET. Údajně
>>stačí když tržby budou pouze na daňovém portále...
>>Ale co DPH?
>>
>>Nevím jak postupovat, můžete poradit, děkuji
>
>Kdo nedostává? Externí účetní? A jaké podklady k
>tržbám tedy máte?
>nedostává externí účetní, a doklady nemáme žádné, vidíme jen, že jsou na portále
Já osobně bych požadovala nějakou knihu tržeb, denní soupis, prostě nějaký podklad, co je na portále pro EET není doklad pro účetnictví...
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>nedostáváme do účetnictví měsíční tržby z EET. Údajně
>>>>stačí když tržby budou pouze na daňovém portále...
>>>>Ale co DPH?
>>>>
>>>>Nevím jak postupovat, můžete poradit, děkuji
>>>
>>>Kdo nedostává? Externí účetní? A jaké podklady k
>>>tržbám tedy máte?
>>
>>>nedostává externí účetní, a doklady nemáme žádné,
>>>vidíme jen, že jsou na portále
>
>Já osobně bych požadovala nějakou knihu tržeb, denní
>soupis, prostě nějaký podklad, co je na portále pro EET
>není doklad pro účetnictví...
>a když nám nic takového nedodá? máme se obrátit na fú?
Na finanční úřad? Udat klienta? To s Vámi asi dlouho spolupracovat nebude.... Prostě se s ním musíte dohodnout, je to v jeho zájmu, aby měl účetnictví v pořádku. Na druhou stranu, pokud bude trvat na tom, že jeho tržby jsou to, co je na portále finanční správy pro EET - asi s ním moc nehnete.
Na tom portále jsem ještě nikdy nebyla, odtamtud se nedají vytisknout nějaké podklady pro zaúčtování?
Na portále se dá vyjet tabulka s odeslanýma tržbama, stejně ale kontroluju. Už se mi několikrát stalo, že se chybně odeslaly údaje ke stornům. Ve sjetině z kasy bylo správně, na portále bylo storno např. 3x. Nebo omylem bylo odeslán údaj s DPH u neplátce.Takže údaje z portálu mi nestačí.
Re: ZET - tržby nedodané do účetnictví
Využívat pouze údaje z portálu je rizikové. Někdy se tam načtou data z jiného období, někdy se chyba ani nedá odhalit.
Mělo by se postupovat jako před zavedením ZET a sledovat, zda Velký bratr nedostává jiná data.
Pokud nastane odchylka, tak zdokumentovat a případně ohlásit, že tam mají chybu.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2017 9:34
Dobrý den,
nedostáváme do účetnictví měsíční tržby z EET. Údajně stačí když tržby budou pouze na daňovém portále...
Ale co DPH?
Nevím jak postupovat, můžete poradit, děkuji