Re: Neschopenka a nárok na dovolenou
Jistěže máte pravdu , pokud nepracuje a není to žádná doba, která se z důvodu nároku počítá jako např. mateřská dovolená, tak nemá odpracováno ani 21 dní, takže nevzniká za rok 2017 ŽÁDNÝ nárok na dovolenou. A radit se může třeba na lampárně. Nárok na dovolenou nevzniká z důvodu, že trvá pracovní poměr, nýbrž až tehdy, pokud pracovník pracuje. Celkem i logické, nepracuje - nepotřebuje se zotavovat, zotavoval se na nemocenské. Jinak ať si počte v zákoníku práce § 211 až 223
Re: Neschopenka a nárok na dovolenou
Děkuji moc za odpovědi. Ani nevíte jak se mi ulevilo! Byla jsem o své pravdě přesvědčená , ale červíček pochybností přeci jen zahlodal ! Vyděsil mne ten odkaz na právníka , ten by se neměl mýlit, že ?
Přeji Všem krásné a hlavně klidné svátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2017 13:36
Dobrý den , moc prosím o radu. Zaměstnenec na neschopence /ne pracov.úraz/ 9/2016 - 11/2017 .Po ukončení neschopenky ihned ukončen PP dohodou. Z roku 2016 mu zbylo 6 dnů dovolené - ty jsem proplatila a podle mne mu za r.2017 žádný nárok na dovolenou nevznikl . Zaměstnanec se ale odvolává na právní poradnu na ÚP že prý má nárok na 1/12 z ročního předpisu dovolené,za každý měsíc protože pracovní poměr trval i když nepracoval . To je ,že mu máme tedy proplácet ještě 18 dnů dovolené za 1/17-11/17. Úplně mě tím rozhodil, pročítám tady různou historii a myslím si ,že jsem měla pravdu já,ale přesto se raději chci poradit se zkušenějšími . Děkuji .