Neschopenka a nárok na dovolenou

• (neregistrovaný)

18. 12. 2017 13:36

Dobrý den , moc prosím o radu. Zaměstnenec na neschopence /ne pracov.úraz/ 9/2016 - 11/2017 .Po ukončení neschopenky ihned ukončen PP dohodou. Z roku 2016 mu zbylo 6 dnů dovolené - ty jsem proplatila a podle mne mu za r.2017 žádný nárok na dovolenou nevznikl . Zaměstnanec se ale odvolává na právní poradnu na ÚP že prý má nárok na 1/12 z ročního předpisu dovolené,za každý měsíc protože pracovní poměr trval i když nepracoval . To je ,že mu máme tedy proplácet ještě 18 dnů dovolené za 1/17-11/17. Úplně mě tím rozhodil, pročítám tady různou historii a myslím si ,že jsem měla pravdu já,ale přesto se raději chci poradit se zkušenějšími . Děkuji .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2017 13:58

xJ (neregistrovaný)

Re: Neschopenka a nárok na dovolenou
      Pravdu máte vy, pokud se nejednalo o nemoc v důsledku pracovního úrazu nebo nemoci z povolání.

• 18. 12. 2017 13:59

III (neregistrovaný)

Jistěže máte pravdu , pokud nepracuje a není to žádná doba, která se z důvodu nároku počítá jako např. mateřská dovolená, tak nemá odpracováno ani 21 dní, takže nevzniká za rok 2017 ŽÁDNÝ nárok na dovolenou. A radit se může třeba na lampárně. Nárok na dovolenou nevzniká z důvodu, že trvá pracovní poměr, nýbrž až tehdy, pokud pracovník pracuje. Celkem i logické, nepracuje - nepotřebuje se zotavovat, zotavoval se na nemocenské. Jinak ať si počte v zákoníku práce § 211 až 223

• 18. 12. 2017 14:41

jitulek (neregistrovaný)

Děkuji moc za odpovědi. Ani nevíte jak se mi ulevilo! Byla jsem o své pravdě přesvědčená , ale červíček pochybností přeci jen zahlodal ! Vyděsil mne ten odkaz na právníka , ten by se neměl mýlit, že ?
      Přeji Všem krásné a hlavně klidné svátky.

• 18. 12. 2017 15:37

xJ (neregistrovaný)

Bůh ví, co mu ten zaměstnanec řekl, třeba ani nezmínil to, že byl na PN a vůbec nic neodpracoval.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).