Re: převod srážkové daně na zálohovou
Z jakého důvodu jste prohlášení tehdy nepodepsala? Měla jste podepsané prohlášení někde jinde?
Re: převod srážkové daně na zálohovou
Ano, lze dodatečně podepsat prohlášení poplatníka do 15.2.2018, zaměstnavatel je povinen roční zúčtování provést a sraženou srážkovou daň vám vrátí. Nebo jak psala paní jasná, můžete si sama podat daňové přiznání a daň vám vrátí FÚ. Zaměstnavatel nemá povinnost vás upozorňovat na možnost podpisu prohlášení, to by si měl hlídat zaměstnanec sám, nicméně třeba já osobně zaměstnance o možnosti informuji, protože se potom často vyhnu právě komplikacím s případným dodatečným podpisem a komplikovanějším vyplňováním vyúčtováním srážkové daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
20. 12. 2017 7:16
Dobrý den, jako studentka jsem v létě vykonávala úklidové práce na Dohodu o provedení práce. Prohlášení jsem nepodepisovala. Včera mi dorazilo Potvrzení, kde je vyčíslen příjem 4000,- a srážková dan 600,-Kč. Můžu já dodatečně podepsat, aby mi tato srážková daň byla vrácena, nebo to již nelze? Děkuji