Re: převod srážkové daně na zálohovou
Z jakého důvodu jste prohlášení tehdy nepodepsala? Měla jste podepsané prohlášení někde jinde?
Re: převod srážkové daně na zálohovou
Ano, lze dodatečně podepsat prohlášení poplatníka do 15.2.2018, zaměstnavatel je povinen roční zúčtování provést a sraženou srážkovou daň vám vrátí. Nebo jak psala paní jasná, můžete si sama podat daňové přiznání a daň vám vrátí FÚ. Zaměstnavatel nemá povinnost vás upozorňovat na možnost podpisu prohlášení, to by si měl hlídat zaměstnanec sám, nicméně třeba já osobně zaměstnance o možnosti informuji, protože se potom často vyhnu právě komplikacím s případným dodatečným podpisem a komplikovanějším vyplňováním vyúčtováním srážkové daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 12. 2017 7:16
Dobrý den, jako studentka jsem v létě vykonávala úklidové práce na Dohodu o provedení práce. Prohlášení jsem nepodepisovala. Včera mi dorazilo Potvrzení, kde je vyčíslen příjem 4000,- a srážková dan 600,-Kč. Můžu já dodatečně podepsat, aby mi tato srážková daň byla vrácena, nebo to již nelze? Děkuji