Přijatá faktura - datum

• (neregistrovaný)

16. 11. 2005 9:07

Dobrý den,
    mám takové menší dilema, jelikož si nevím rady. Před týdnem mi přišli doklady za školení, které se uskutečnili v lednu. Chtěla jsem se zeptat, jaké datum do datumu uskutečnění mám napsat?? Datum přijetí těchto dokladů nebo datum uskutečnění školení??? Ty doklady jsou bez DPH. Takže až takový problém to není, ale ráda bych se ubezpečila, kdybych nějaké jiné doklady dostala. Vím, že je možné uplatnit přijaté faktury během roku a nárokovat si z nich DPH, ale jak je to s jejími datumy??
    Díky moc, doufám, že jsem se vyjádřila správně.
    *Petra*

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 11. 2005 10:41

Verča (neregistrovaný)

Re: Přijatá faktura - datum
      to se divím, že jste si ty doklady nesháněla dříve... nevím jestli vedete DE nebo PÚ, je to rozdíl... teroreticky jste si měla v PÚ udělat dohad, a teď to jenom z něj vyúčtovat (dodržení časové souslednosti) v DE se jede na peníze, takže když platím tak "účtuji". Co se týká DPH, uplatňujete v okamžiku obdržení daň. dokladu (na a u zálohy ještě navíc ji musíte i zaplatit, nestačí jen DD). Jediná výjimka od loňska je, že musíte dodržet rok, takže nejdýl r. 2005 musíte si uplatnit v přiznání za 12/2005. Pokud to nestihnete v běžném, tak v dodatečných.... to je jedna kra*vina v novinkách... ať žijí kvanta dodatečných přiznání..... ale trošičku bych si to hlídala, nespoléhat se na to, že uplaňuji klidně i měsíc dva později. Berňáci to trošku hlídají, nebo firmy když tuší, že teď by měly velký odpočet a další měsíc velký odvod, tak doklady podrží do dalšího měsíce a tím se to zkompenzuje... pokud je to častěji a větší částky, tak to ohlídávají... už jsem něco zalechla i o sankcích ......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).