Re: začátek podnikání a BÚ
vedete pouze evidenci příjmů, výdajů a závazků. Nemusíte mít BÚ a do 6.000,- Kč nepodáváte daňové přiznání
Re: začátek podnikání a BÚ
Zvláštní účet bych zakládala až v okamžiku, kdy budu vědět, že mi podnikání funguje a chci v něm pokračovat.
Pokud budete používat soukromý účet, evidovala bych v DE jen ty podnikatelské pohyby a to jako platby v hotovosti, soukromé platby bych neevidovala vůbec.
A ano, daňovou evidenci vést musíte, ale není to nic složitého, postačí - ve vašem případě - excelová tabulka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
27. 12. 2017 9:45
Dobré ráno,
chci se prosím zeptat...jsem zaměstnanec a letos jsem začal podnikat. Z podnikání mám ztrátu, teprve to zkouším, jestli to vůbec půjde. Musím mít zřízen BÚ pro podnikání nebo mi stačí jeden, soukromý. Musím vést účetnictví? Letos z toho podnikání mám asi 3 příjmy, celkem do 5 tis. a výdaje cca 6 dokladů, cca do 10 tis. Děkuji