Re: Jak se podává daň z nabytí přes DS?
Děkuji. Bylo mi to divné, v novinách varují, že při nepodání DAP přes datovku je automaticky pokuta 2000 Kč, ale jestli nemají EPO verzi, tak je to asi jasné, podám to papírově.
>>>>Na stránce EPO není formulář pro
>>>>>daň
>>>>>z
>>>>>nabytí
>>>>>https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces Nevíte, jestli existuje
>ještě
>>>jiný
>>>>přehled, kde to najdu? Mám datovou schránku, tak asi
>>>>musím
>>>>podat přes ní, koupil jsem byt. Děkuji.
>>>Můžete podat v *pdf DS, pro toto přiznání zatím
>>>neexistuje elektronický formulář
>>Podáváme běžně i za firmu v papírové podobě,
>>povinnost
>>el. podání pro tuto daň není.
Opravdu není? Nebo jen není povinnost podat "ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně" ? A s využitím dálkového přístupu by zpráva podaná být měla.
Nevím, proto se ptám.
Většinou obsahuje
>>několik příloh, tak je jednodušší dát do obálky než
>>vše
>>skenovat.
>
>Děkuji. Bylo mi to divné, v novinách varují, že při
>nepodání DAP přes datovku je automaticky pokuta 2000 Kč,
>ale jestli nemají EPO verzi, tak je to asi jasné,
>podám to papírově.
Tak na tom odkazu (z roku 2015) je napsáno toto: Pokud k některému tiskopisu nebyl zveřejněn formát a struktura datové zprávy (tj. neexistuje ve formě EPO podání), nevztahuje se na jeho podání povinnost
Jenže odkaz neřeší otázku, jestli existuje EPO verze přiznání k dani z nabytí :-) Na portálu daňové schránky takový formulář najít nemůžu, tak asi opravdu není?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
3. 1. 2018 19:48
Na stránce EPO není formulář pro daň z nabytí https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces Nevíte, jestli existuje ještě jiný přehled, kde to najdu? Mám datovou schránku, tak asi musím podat přes ní, koupil jsem byt. Děkuji.