Re: Cestovní náhrady ?!?!?!?!?
Uctovat by jste mela na zaklade dokladu, ktere vam zamestnanec donese, tzn. faktura za ubytováni, popripade prijmovy pokladni doklad, stvrzenka o zaplaceni jidla atd. Nejlepsi bude, kdyz to budete prepocitavat kurzem CNB k tomu dni, ktery je na uctu uveden. Pokud mu budete predem poskytovat zalohu, pak tuto zalohu zauctujete 335/211 a az prinese veskere doklady o pracovni ceste, date vsechno vcetne ubytovani, jizdneho a stravneho na ucet 512/335(záloha) a nedoplatek 211. Pokud zaloha nestacila, budete mu z pokladny doplacet nedoplatek. Pokud by naopak zaloha byla vyssi nez vydaje, tak pak zauctujete 512/335 a přebytek vam zamestnanec vrati 211/512.
Re: Cestovní náhrady ?!?!?!?!?
Dekuji mockrat. Jste hodna/y/ . V CNB bohuzel nejsou uvedeny Ukrajinske Hrivny, takze to budu prepocitavat na Eura a potom na zaklade nejakeho dokladu z Ukrajiny na Hrivny? Nektere ucty budou primo v Hrivnach :-( Navic neco plalil svou soukromou kartou..... Uz se "tesim" jak to budu resit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 11. 2005 13:42
Mame noveho zamestance a ten bude jezdit pravidelne na sluzebni cestu na Ukrajinu.
My mu nebudeme platit diety ve vysi 45 Eur na den, ale misto toho mu budeme proplacet veskere ucty za snidane, obedy a vecere + samozrejme letenku a hotel.
Problem je v tom, ze my mu davame ceske koruny, on je smění na Eura a na Ukrajine smeni Eura na Hrivny. Prosim mohli byste mi poradit, jakym kurzem mam uctovat ucty, ktere mi prinese?
Davaji se veskere ucty za letenky, hotel i stravne na ucet 512 ?
Jakym zpusobem se to zamestnanci proplaci? Letenku zaplatime oproti fakture, ale co hotel a stravne? Dava se predem nejaka zaloha a pak se to vyuctovava?
Jestli ano, muzete mi poradit uctovani?