Re: příjmy z Lichtenstein
Nevím s tím rezidentem bych si nebyla jistá, i když jezdí na turnusy, je otázka, zda je v ČR víc jak 183 dní v roce....
A v ČR má nějaké příjmy?
Pokud není rezidentem v ČR, musela by si zjistit Lichtenštejnská pravidla pro zdanění, protože nerezidenti daní v ČR jen příjem z ČR.
Pokud je rezidentem ČR, apk musí zdanit celosvětové příjmy, tedy i ty Lichtenštejnské a podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění s danou zemí případně kompenzovat v zahraničí zaplacenou daň....i když pokud žádnou daň v zahraničí neplatila, není co kompenzovat a zdanilo by se vše v ČR
Dívala jsem se blíže na toho rezidenta a domnívám se, že pokud má v ČR pořád své bydliště, do kterého se vrací, je českým rezidentem.
Způsob výpočtu daně nevím, smlouvu s Lichtenštejnskem jsem nestudovala.
A není to tak, že pokud v zahraničí zaplatí daň, v ČR už nedaní, psala jsem Vám, že se daň kompenzuje, podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění.
Doporučila bych dané osobě, ať si nechá zpracovat přiznání daňovým poradcem..... není to žádná legrace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 1. 2018 10:32
prosím, zpracovával někdo daňové přiznání s těmito příjmy ?