Re: Náklady za prosinec
Opakující se platby, které jsou v přibližně stejné výši se nemusí časově rozlišovat - jde o to, aby se do daného roku dostala odpovídající částka nákladů....a to se dostane i při tomto způsobu zaúčtování. Pravidla pro časové rozlišení by měla být ale popsána v interní směrnici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 1. 2018 7:03
Dobrý den,
nastoupila jsem do společnosti (nejsme plátci) a začínají mi chodit faktury za prosinec (v lednu), jedná se o měsíčně opakující se platby. Koukala jsem jak účtovaly kolegyně přede mnou, prosincové faktury účtovaly v lednu 5xx/321. Tak to běží celý roky.
Teď nevím co s tím, dle mého, to nákladově patří do loňského roku 5xx/38x a výdajově do letošního 38x/2xx.
Ale co s tou periodicitou? Pokud to nákladově dám do loňského roku, budu tam mít 13x náklad - nebo to mám naúčtovat až do ledna a pokračovat v systému účtování. (nejedná se o nájem).
Děkuji za odpověď
Lucie