Re: Návrat po MD
Podívejte, firma Vám má držet do 3 let dítěte místo dle pracovní smlouvy. Tedy ne stejnou židli, záleží na tom, jak máte popsán druh práce ve smlouvě. Také platí Vaše mzda, pokud ji máte ve smlouvě smluvenou. Zkrátka platí Vaše pracovní smlouva. Druhý den po 3. narozenách dítěte máte právo vrátit se do zaměstnání. Nejlépe, když jim předem zavoláte, a připomenete jim, že ten a ten den končí rodičovská a Vy že se vracíte. Jestliže pro Vás nebudou mít místo dle pracovní smlouvy a Vy odmítnete jinou pracovní pozici (tu Vám ani nemusí nabízet), pak Vám dají výpověď pro nadbytečnost a k tomu se váže odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 11. 2005 23:43
Jsem na rodičovské dovolené. Dítěti budou v lednu 3 roky. Pracovala jsem v zahraniční firmě jako THP pracovník řízení výroby. Moje místo je obsazené. Jelikož mám v lednu nastoupit, dotazovala jsem se na personálním oddělení. Bylo sděleno, že si mám sama sledovat aktuální nabídku volných míst ve firmě. Projevila jsem zájem o jedno konkrétní volné místo. Pozvali mě na řádný konkurz ( je to vůbec možné, jsem stále zaměstnanec). Obdržela jsem vyrozumění, že jsem nevyhověla konkurznímu řízení bez bližšího udání důvodu. Při os. jednání mi oznámili, že nemohou akceptovat můj platový požadavek. Nabídli mi totiž plat ve výši, který jsem měla při odchodu na MD(po 3letech).A smlouvu na dobu určitou na 1 rok.Co když se sama nepřihlásím do dalšího konkursu, za předpokladu, že nějaký ještě do Vánoc bude. Logicky to znamená, že se na platu asi nedohodnem ani při případném příště.Může být účast v konkurzu chápána tak, že mi něco nabídli a já nepřijala. Jedná firma protizákoně?Jak se mám zachovat? Jak můžu nastoupit, když nemám kam?Poraďte
Práce mě bavila a šéf byl se mnou spokojen.Jak získat alespoň odstupné.
Eva
Eva