Re: Příjmy z Čr a z DE
Veškeré faktury jak vystavené tak přijaté byli s přenesenou danovou povinnosti. tzn jen mi vrátí Dph z účtenek za palivo a materiál, co jsem nakoupil v Německu.
Platil jste z těch faktur daň z příjmů v Německu?
Protože DPH a daň z příjmů jsou dvě odlišné věci a každá má svá pravidla.
Smlouvu ( ne zákon) o zamezení dvojího zdanění byste použil ,pokud byste měl v DE příjem tam zdaněný daní z příjmů - či nějakou německou obdobou daně z příjmů.....
Děkuii za radu. Mám vlastně od danovyho poradce v Německu papír, kde se píše, že veškeré příjmy z Německa ( faktura vystavená s mým německým Dič )budou zdaněni v Čr. Tzn vyplním klasicky jen přílohu 1. Německý dnaový poradce mi pošle tzv. Přehled faktur za rok 2017 a ten bych mohl vložit do přílohy pro český finanční úřad při vyplnování daně z přijmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
14. 1. 2018 20:47
Dobrý den budu veškeré příjmy danit zde v ČR.
Jak mám zaůčtovat výdaje, které jsem použil při fakturaci do zahraničí, ikdyž jsem materiál, palivo, nakupoval v Čr při cestě do zahraničí. Jedná se mi o přílohu 3 v danovém přiznání. Zaúčtuji je do přílohy 3 nebo do přílohy 1. Nebo rozdělit veškeré faktury a účtenky z Čr do přílohy 1 a veškeré faktury a účtenky z Německa do přílohy 3, ikdyž by jsem byl značně v mínusu v příloze 1 a značně v plusu v příloze 3. Dle mě co jsem použil pro Německo, ikdyž jsem to na koupil v Čr uvedu do přílohy 3.