Re: Příjmy z Čr a z DE
Veškeré faktury jak vystavené tak přijaté byli s přenesenou danovou povinnosti. tzn jen mi vrátí Dph z účtenek za palivo a materiál, co jsem nakoupil v Německu.
Platil jste z těch faktur daň z příjmů v Německu?
Protože DPH a daň z příjmů jsou dvě odlišné věci a každá má svá pravidla.
Smlouvu ( ne zákon) o zamezení dvojího zdanění byste použil ,pokud byste měl v DE příjem tam zdaněný daní z příjmů - či nějakou německou obdobou daně z příjmů.....
Děkuii za radu. Mám vlastně od danovyho poradce v Německu papír, kde se píše, že veškeré příjmy z Německa ( faktura vystavená s mým německým Dič )budou zdaněni v Čr. Tzn vyplním klasicky jen přílohu 1. Německý dnaový poradce mi pošle tzv. Přehled faktur za rok 2017 a ten bych mohl vložit do přílohy pro český finanční úřad při vyplnování daně z přijmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 1. 2018 20:47
Dobrý den budu veškeré příjmy danit zde v ČR.
Jak mám zaůčtovat výdaje, které jsem použil při fakturaci do zahraničí, ikdyž jsem materiál, palivo, nakupoval v Čr při cestě do zahraničí. Jedná se mi o přílohu 3 v danovém přiznání. Zaúčtuji je do přílohy 3 nebo do přílohy 1. Nebo rozdělit veškeré faktury a účtenky z Čr do přílohy 1 a veškeré faktury a účtenky z Německa do přílohy 3, ikdyž by jsem byl značně v mínusu v příloze 1 a značně v plusu v příloze 3. Dle mě co jsem použil pro Německo, ikdyž jsem to na koupil v Čr uvedu do přílohy 3.