Účtová osnova, předkontace

• (neregistrovaný)

17. 11. 2005 14:58

Přeji hezké odpoledne. Účtuji v Pohodě... :-)) a nemám jistotu v základním nastavení účtové osnovy - aktivní, pasivní, sledovat saldokonto? a kteřá čísla řádků rozvahy.
    Dalo by se toto někde zjistit? Kam a jak jednotlivé účty nastavit?
    Když si nastavím analytiku to už nesmím účtovat na syntetické účty?
    Ty výstupy mám jakési rozhozené...logicky mi to nesedí...
    Poradíte mi? Třeba nějaké stránky nebo literaturu nebo třeba i z vlastních zkušeností.... :-)) já jich moc nemám - chtělo by to přítele na telefonu nebo lépe ve firmě...nebo praxe v účetní kanceláři...jako vedlejšák... :-))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 11. 2005 19:13

bdm (neregistrovaný)

Re: účtová osnova, předkontace
      *** Tak to by bylo asi na dlouho - ale třeba se najde někdo, kdo Vám to dopodrobna rozepíše :-)) Můžu poradit jedno: vezměte si vyhlášku 500 a hlavně její přílohy 1 a 4. Přílohy Vás navedou a obsahové vymezení máte ve vyhlášce ***

• 18. 11. 2005 8:53

Eva M. (neregistrovaný)

Tazatelka: "Když si nastavím analytiku to už nesmím účtovat na syntetické účty?" Ano, když máte u nějakého účtu analytiku, tak byste měla účtovat jen na analytiky, protože součet zůstatků analytik by měl dát celkový zůstatek syntetiky. Pohodu neznám, ale správný účetní program by vás měl při zadávání upozornit, že byste neměla účtovat na synt.účet, u nějž je zadaná analytika.

• 18. 11. 2005 18:57

Anonymní (neregistrovaný)

Pohoda rady jsou snad na telefonu. No moc se mi to dovolání taky nedaří. Program stojí za mlčím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).