Re: Zaručená mzda - asistentka
To máte pravdu! A on sám si to může rozhodnout, ano? Jde o to, že chápu, když bude mít asistentka více než účetní (může to být sympatiemi, přístupem k práci, výkonnosti), ale jde mi o to, že účetní má nařízenou exekuci (tedy vlastně insolvenci), takže to vypadá, jakoby zaměstnavatel nenavyšoval schválně (asistentce navýší a protože spadá pod 5. skupinu, takže musí dodržet zaručenou mzdu, ale účetní nechá na 4. skupině, protože by to beztak odvedla státu - a zůstane jí jen nezabavitelná část). Není to špatně? Je to podle mě do očí bijící. Co myslíte Pájo Vy?
Ano, máte pravdu! Ale sám víte, jak to někteří lidé myslí - nač jí navyšovat, když to spolkne insolvence.. Je ale těžké podle profese udělat, kdo pod kterou skupinu patří - já se v tom patlám už tak dlouho a pořád nemůžu přijít na to, kdo pod kterou skup. patří. Např. skladnice, účetní (zatím jsem dala skladnice 3. skupina, asistentka 5. skupina a účetní bych já zařadila pod 6. skupinu, ale jak jsem psala - asi mi to neprojde...).
Moc Vám děkuji za diskuzi!
To ano, ale stačí, když splatní nějaké procento - jestli 40% nebo tak nějak... Takže i tak bude platit 5 let (teď už jen myslím 2 roky) a nikdy nesplatí vše, takže tak to berou - jestli jsem to tedy dobře pochopila - jen co jsem zaslechla. Já ale mám udělat nějaké vnitřní předpis a nemůžu se do toho dostat, tak mě napadlo, že se zeptám na Váš názor.
Pokud používáte 8 skupin prací, tak se obávám, že se tímto přístupem do nich nevejdete. Zkuste to řešit shora: 8. skupina = ředitel, 7. skupina = výkonní ředitelé (náměstci), 6. skupina = střední management apod.
Když nebudete vědět, jak dál, netrapte se a pokračujte zdola: 1. skupina = úklid, 2. skupina = administrativa a pak pro ten zbytek zbývá skupina 3, 4 a 5. Vždy rozhodují stěžejní hlediska, tj složitost, odpovědnost a namáhavost vykonávané práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 1. 2018 10:13
Dobrý den,
prosím je možné, aby účetní měla mzdu menší než její asistentka? Neberu teď prémie - jde o základ. Asistentka by měla mít 5. skupinu zaručené mzdy (podle jejích činností) a účetní může mít 4. skupinu? Mě to moc logicky nezní - přeci účetní bere doklady od asistentky a teprve pak je zpracovává - pokud ale dělá všechno přiznání, tak mi nepřijde 4. stupeň adekvátní.... Co si prosím myslíte Vy?