Re: Oprava EET z 12/2017
Důležité přece je, z jakého data tržba skutečně je, EET a DPH spolu prozatím nesouvisí. Já bych zahrnulatržbu do správného období a k EET účtence ( pokud je to pro Vás doklad o kterém účtujete) bych si napsala poznámku, z jakého důvodu je tam jiné datum.
Ano, jedná se o doklad o kterém účtujeme, což je ten problém. Opravný daňový doklad je totiž v jiném období a s novou číselnou řadou. Ta kasa nás zpátky nepustí (pouze při stornu). Já v podstatě souhlasím s Vaším názorem, ale musela bych vše provést interním účetnictvím. Zákazník by měl smůlu. Kdybychom tušili, že nás kasa nepustí zpět, tak bychom i to storno dali do nového roku.....
Tak jsem se poradila s naší daňovou poradkyní. Interně. EET neřešit. Zákazníka neřešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 1. 2018 14:49
Dobrý den, ráda bych požádala o vaše názory........při účtování EET za 12/2017 jsem zjistila, že zaměstnanec udělal chybu a zaúčtoval tržbu se špatnou sazbou daně - místo 21% dal 15%. Provedli jsme storno dokladu - kasa doklad vystavila s původním datem. Nový doklad nám zaúčtovala s aktuálním datem tj. do r. 2018. Jsme kvartální plátci DPH. Pokud to tak nechám, odvedu DPH až v dubnu 2018. Jaký je správný postup?