Re: kouření v práci
Zkušenost s tímto zatím nemám, ale můj názor je, že s tímto pravidlem by museli stávající zaměstnanci souhlasit a zároveň Vám podepsat dodatek ke smlouvě, nový zaměstnanci to třeba rovnou podepsat při podpisu nové smlouvy. Slyšela jsem o pokutách za pozdní příchod, tak by tohle mohlo být na stejné úrovni. Jestli je to u Vás velký problém, můžete případně problematickým zaměstnancům (pokud se věc nezlepší) zasílat vytýkací dopisy, následně je propustit bez odstupného, ale to je asi hraniční situace.
Re: kouření v práci
Jsem nekuřák,ale v jedné takové firmě kde je zákaz kouření jsem pracovala.Byl úplný zákaz.Pokud zaměstnanec tento porušil 2x dostal výpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2018 9:14
Dobrý den, prosím na co všechno myslet. Rozmohl se nám teď nešvar, že nám zamci chodí v pracocní době kouřit. Chceme jim udělat během dopoledne 15minutovou přestávku a o to prodloužit pracovní dobu. Máme v pracovním řádu jak je pracovní doba, takže uděláme dodatek k tomuto řádu, že je pauza 9,00 - 9,15. A je možné "někam" třeba do směrnice napsat, že pokud někoho chytneme v jinou dobu a na jiném než vymezeném místě, dostane pokutu 500,-Kč. Děkuji za postřehy