Re: Účtování faktur
Nene, sklady nevedeme...prosím Vás ještě možná o hloupou radu...ale tady ty špachtle mám brát jako nářadí nebo provozní materiál? A jaký je vůbec rozdíl mezi materiálem a prozním materiálem? Třeba takový vrták...který dají na aku šroubovák a vrtají s tím...ten mám zaúčtovat kam..děkuji za trpělivost
tak nějaké sklady vést musíte, všechno přece okamžitě nespotřebujete.....
hrubé rozdělení:
materiál: to co se při výrobě spotřebuje + nářadí, které má krátkou životnost ( do 1 roku)
drobný majetek: např. nářadí, které zůstane i po dokončení stavby a vydrží déle, jak 1 rok
Re:Materiál x provozní materiál x nářadí
Co firma, co majitel, to jiné nároky.
Co stačí jednomu, to nemusí stačit druhému.
Nemůžete správně poradit, neznáme ani nároky majitele firmy, pro kterou účtujete, ani např. účtovou osnovu, podle které se máte řídit.
Materiál - co vstupuje přímo do stavby
Nářadí ve smyslu nářadí - co lze použít opakovaně
Jiná účetní tady nebyla, nemám se kam podívat. Jen řeším nějaké věci s daňovou poradkyní. Všechno se okamžitě nespotřebovává, ale materiál chodí většinou přímo na danou stavbu a když ne, tak se spotřebovává v rámci třeba týdne...výjimečně déle...majitel byl předtím jen FO, teď od prosince převádí vše na s.r.o.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2018 13:39
Dobrý den, jsem začínající účetní a prosím o radu. Mám fakturu asi o 40 položkách...jedná se o uce pro stavební firmu a musím to zaúčtovávat položkově? Protože některé položky se týkají vyloženě materiálu a některé jsou třeba naběračka s ručkou, lžíce apod. Prosím o radu jak nejlépe zaúčtovat. Jestli třeba sečíst položky materiálu a sečíst položky tady nářadí?