Re: GDPR - souhlas se zpracováním os.úd
Dobrý den, prosím o potvrzení mé domněnky. Jsme malá
firma do 10ti lidí. Vyvíjíme a prodáváme software pro
strojírenství. Bude dostačující, že zaměstnanci
podepíšou, že souhlasí se zpracováním osobních údajů?
Pochopila jsem, že pokud nejsme banka, lékař, škola atd...
nemusíme mít pověřence? Za každou reakci velmi děkuji :)
Re: GDPR - souhlas se zpracováním os.úd
Děkuji za reakci, VH. Nedělám. Jelikož jsem dostala informaci od pána z oboru, který je ve větší firmě (na školení jsem nebyla), že pokud nejsme instituce, která spravuje osobní data, tak bude stačit to, co jsem uvedla. Samozřejmě beru v potaz směrnice a další formální náležitosti. I tak Vám děkuji a přeji hezký den všem
Re: GDPR - souhlas se zpracováním OÚ
han,
nepíšete z jakého oboru byl dotyčný. Pokud Vám sdělil, že stačí abyste měla souhlas zaměstnanců, tak se v problematice GDPR neorientuje.
Před časem jsem si vypisoval OÚ zaměstnanců. U čísla 40 jsem toho nechal. Ani na jeden OÚ jsem nepotřeboval souhlas zaměstnance, všechny tyto OÚ ukládá zpracovávat nějaký zákon.
Především byste měla vědět
- jaké OÚ zpracováváte
- proč je zpracováváte
- na základě jekého právního titulu je zpracováváte
- kdo s OÚ pracuje
- kde jsou uloženy
- jak jsou OÚ zabezpečeny
- kdy a jak budou OÚ likvidovány
- etc.
Hezký den!
han,
1) od doby kdy jsme spolu probírali GDPR v 4/2017
https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1492368
zde přibylo více než 100 příspěvků. Stojí za to si je přečíst
2) velmi pravděpodobně nemusíte mít pověřence. Již jsem to tu psal
3) nevím, proč byste museli mít souhlas se zpracováním OÚ od svých zaměstnanců. Souhlas je až poslední možnost. Zpracování OÚ zaměstnanců ukládá zákon. Proč od nich mámit souhlas?
Hezký den!
Dobrý den Pavel, děkuji za reakci. Skutečně si jí cením. Dopátrala jsme se i toho, že pokud jsou údaje pouze ke zpracování mezd, tak být souhlas nemusí. Bohužel jsem několikrát narazila i na to, že by naopak být měly. Asi jsme se nechala znervóznit panikou, která je možná nepřiměřená. Chtěla jsme se jenom ujistit. Hledala jsem samozřejmě nejen zde na fóru. Děkuji a přeji hezký den
han,
pokud mi někdo řekne, že něco musím nebo něco nesmím, tak nasadím výraz nechápavého (nemusím se moc přetvařovat) a zeptám se PROČ?
GDPR je hlavně příležitost pro business pro některé osoby. S ochranou OÚ to nemá mnoho společného.
A do toho AML, kde naopak jsou OÚ vyžadovány často jen z rozmaru vrchnosti.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2018 14:38
Dobrý den, prosím o potvrzení mé domněnky. Jsme malá firma do 10ti lidí. Vyvíjíme a prodáváme software pro strojírenství. BUde dostačujícíc že zaměstnanci podepíšou, že souhlasí se zpracováním osobních údajů ? Pochopila jsem, že pokud nejsme banka, lékař, škola atd... nemusíme mít pověřence?