Otcovská mateřská dovolená

• (neregistrovaný)

21. 1. 2018 22:11

Dobrý den, prosím o radu, řeším poprvé žádost o otcovskou mateřskou dovolenou. Mám na to vyplnit papíry s tím že dítě se má narodit do týdne. Jak to ale vyplním, když nevím od kdy tam mám dát datum?
    U klasické mateřské víme kdy žena nastupuje na MD ale takto je mi to divné. Moc děkuji za pomoc. Hezký večer. Zuzka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2018 23:16

Zuza89 (neregistrovaný)

Re: otcovská rodičovská dovolená
      Pročetla jsem si vše možné, otcovská je týden muž doma,
      rodičovská dovolená muže je do věku 3 let dítěte.

Pro oba druhy vypstavím přílohu pro PSSZ jako na mateřskou. Jak ale zjistím datum nástupu? děkuji mám v tom chaos

• 22. 1. 2018 0:02

.. (neregistrovaný)

Otec si sám určí, od kdy chce čerpat u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou podle § 196 ZP. Podobně tak i nástup na otcovskou si otec určí také sám v období šesti týdnů ode dne narození dítěte.

Teprve po skončení podpůrčí doby tj. po uplynutí 7 dnů odešlete zaměstnavatel vyplněný tiskopis Žádost o dávku otcovské poporodní péče vč. příslušné přílohy na příslušnou ČSSZ.

• 22. 1. 2018 5:36

Janek123 (neregistrovaný)

Otec může čerpat až od 1.2.2018. Bude připravený tiskopis na stránkách ČSSZ, ale až poslední týden v lednu. Prý nelze vyplatit dávku, pokud je začátek otcovské v první den pracovního klidu. První den otcovské musí být jeho pracovní den....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).