Re: otcovská rodičovská dovolená
Otec si sám určí, od kdy chce čerpat u zaměstnavatele rodičovskou dovolenou podle § 196 ZP. Podobně tak i nástup na otcovskou si otec určí také sám v období šesti týdnů ode dne narození dítěte.
Teprve po skončení podpůrčí doby tj. po uplynutí 7 dnů odešlete zaměstnavatel vyplněný tiskopis Žádost o dávku otcovské poporodní péče vč. příslušné přílohy na příslušnou ČSSZ.
Re: otcovská rodičovská dovolená
Otec může čerpat až od 1.2.2018. Bude připravený tiskopis na stránkách ČSSZ, ale až poslední týden v lednu. Prý nelze vyplatit dávku, pokud je začátek otcovské v první den pracovního klidu. První den otcovské musí být jeho pracovní den....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
21. 1. 2018 22:11
Dobrý den, prosím o radu, řeším poprvé žádost o otcovskou mateřskou dovolenou. Mám na to vyplnit papíry s tím že dítě se má narodit do týdne. Jak to ale vyplním, když nevím od kdy tam mám dát datum?
U klasické mateřské víme kdy žena nastupuje na MD ale takto je mi to divné. Moc děkuji za pomoc. Hezký večer. Zuzka