Nerovnoměrně rozvržená pracovní doba

• (neregistrovaný)

23. 1. 2018 8:27

dobrý den, prosím, převzala jsem od ledna mzdy, mám zde recepční,
    v pracovní smlouvě týdenní pracovní doba 37,5 hod., hodinová mzda, nepřetržitý provoz na prosincovém výpl. lístku denní úvazek 11 hod. a pracují dva dny denní 12 hod. dva dny volno, dva dny noční a dva dny volno. prosím, je to takto možno mít navedeno? nerovnoměrnou pracovní dobu jsem ještě nedělala, tak moc děkuji, ještě jsem počítala nárok dovolené, je to tedy 1875 roční fond : 12 hod. x 4 týdny dov. :52,143 =12 dnů celoroční nárok? a pokud nastoupí třeba v březnu jak se bude prosím počítat?
    a ještě, platí se jim prosím svátek, pokud nemají na ten den naplánovanou směnu? moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2018 9:20

VH

Re: nerovnoměrně rozvržená pracovní doba
      O rozvržení pracovní doby rozhoduje zaměstnavatel.
      Dovolená se na hodiny nepřepočítává (zatím), musíte se držet vyrovnávacího období (nepíšete, jak je stanoveno) a výměru počítat podle počtu směn naplánovaných na toto VO.
      VO může být max. 52 týdnů, a to v případě, že je v této délce stanoveno v KS.
      Nastoupí-li zaměstnanec v průběhu VO, zaměstnavatel musí stanovit pravidlo, jak se ohledně něho bude postupovat.
      Nemá-li na den svátku směnu naplánovánu, nic neplatíte.

• 23. 1. 2018 9:32

janka* (neregistrovaný)

vyrovnávací období jsou 4 týdny, neboli jim každý měsíc vyrovnají přesčasy takže to bude těch 12 dnů za rok? děkuji

• 23. 1. 2018 9:52

VH

Měsíc není totéž co 4 týdny (s výjimkou února v nepřestupném roce).
      A kolik směn na 4 týdny (nebo měsíc, nevím, co platí) naplánováno?

• 23. 1. 2018 10:10

janka* (neregistrovaný)

spíše tedy ten měsíc, na leden naplánováno 16 směn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).