Přiznání k dani z nemovitostí

• (neregistrovaný)

24. 1. 2018 10:21

Dobrý den, prosím o ujištění. Vyplňuji formulář o vloni zakoupeném pozemku. Na smlouvě jsme jako vlastníci oba manželé. Jak tedy vyplnit řádek v přiznání, když zasílám já svojí soukromou datovou schránkou, vyplňuji tedy údaje o sobě (jako manželce) a mám tedy dát "právní vztah" - vlastník, nebo spoluvlastník?
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2018 20:21

Janek..

Re: Přiznání k dani z nemovitostí
      --

Pokud vyplňujete přiznání k dani z nemovitosti poprvé, tak se jedná o řádné a můžete odeslat datovou schránkou. Pokud vlastníte s manželem nemovitost a dohodli jste se, že Vy podáte přiznání a Vy i celé zaplatíte, uvedete vedle čísla parcely a celkové výměry zkratku SV jako spoluvlastník. Až narazíte na řádek s uváděním podílu čitatele a jmenovatele, tak nebudete vyplňovat.

Odešlete datovou schránkou a na Vaše jméno pak někdy v dubnu přijde složenka na úhradu.

• 25. 1. 2018 9:50

teri (neregistrovaný)

Re: Přiznání k dani z nemovitostí
      Tam žádný čitatel a jmenovatel není .... tohle bylo v přiznání k dani z nabytí nemovitosti. To jsem udělala přesně jak píšete a tu danou vypočtenou daň jsme zaplatili obratem, no a teď se mi jedná o daň z nemovitosti klasickou, kterou už budeme platit každý rok stejně, pokud nebude žádná změna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).