Darování krve - snížení základu daně

• (neregistrovaný)

25. 1. 2018 14:38

Dobrý den, mohu se s vámi poradit....v ročním zúčtování daní pro rok 2017 je již hodnota jednoho odběru krve 3000,-Kč nějak ale nikde nevidím, zda je omezeno množství odběrů za rok (mimo max 15% z daňového základu)
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2018 21:16

mirka..p (neregistrovaný)

Re: darování krve - snížení základu daně
      Já si matně pamatuji, že bývávalo, nebo ne?
      To nesouvisí s dotazem, jen že už jsem se s tímto dlouho nesetkala a někde v hlavě mám uloženo, že omezení bylo, děkuji za odpověď.

• 26. 1. 2018 1:01

Heluš (neregistrovaný)

Frekvence odběrů krve pro transfuzní účely
      Počet odběrů krve nemá u muže přesáhnout 4 a u ženy 3 za rok, přičemž interval mezi dvěma následujícími odběry musí být alespoň 2 měsíce (ve výjimečných případech může být kratší). Příliš častými odběry by mohly být vyčerpány zásoby železa potřebného pro tvorbu červených krvinek.
      http://www.cckuo.cz/bdk.htm

• 26. 1. 2018 1:46

H.S. (neregistrovaný)

Sleva na dani se vztahuje i na odběr plasmy a na ten můžu jít každých 14 dní. (A chudák zaměstnavatel je povinen platit překážku v práci )

• 26. 1. 2018 9:32

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

PS. Otázkou je, zda se jedná opravdu o odběr krve nebo jejích složek dárci, kterému nebyla poskytnuta finanční úhrada výdajů spojených s odběrem krve nebo jejích složek podle zákona upravujícího specifické zdravotní služby, s výjimkou úhrady prokázaných cestovních nákladů spojených s odběrem ... atd. v souvislosti s tím, že některé firmy nabízí dárci odměnu (cca 500-600 Kč) za čas, strávený v jejich centru při odběru. Firmy možná nabízí odměnu, resp. proplacení výdajů spojených s odběrem krve v souladu s § 32 odst. 2) zákona 373/2011 Sb., ale tyto výdaje jsou v § 15 odst. 1) zákona 586/1992 Sb. stanoveny odlišně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).