Re: špatně uplatněná sleva na dani na dě
Dobrý den,
jestli na tu slevu měl nárok (neuplatnil 2. z poplatníků, neměl jinde podepsané prohl.), tak nevidím problém. Podmínka 1.dne v měsíci je u všech slevách, mimo daňové zvýhodnění na děti. Příklad: když se dítě narodí poslední den v měsíci, tak je nárok na zvýhodnění.
Nicku Naďa takže Vy nevidíte problém v ZDP § 35c odst. 10) "Poplatníkovi, který vyživuje dítě jen jeden kalendářní měsíc nebo několik kalendářních měsíců ve zdaňovacím období, lze poskytnout daňové zvýhodnění ve výši 1/12 za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly splněny podmínky pro jeho uplatnění..." ?
Tak jsem asi špatně pochopila problém: jedná se o nového zaměstnance, který byl ve výkonu trestu, nastoupil u vás ve firmě, do 30 dní od nástupu vyplnil, podepsal a uplatnil slevu na poplatníka, na děti, na inv., ..? Takto jsem to pochopila.
Nebo je to zaměstnanec, který je u vás zaměstnaný, vrátil se z výkonu trestu a až nyní (myšleno v 6/2017) podeplsal PP ? Z původního dotazu mi to bylo "jasné", z Vaší reakce jsem znejistila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2018 17:14
Dobrý den, prosím o radu zkušené mzdové účetní jak vyřešit problém špatně uplatněné slevy na děti. Mzdová účetní uplatnila zaměstnanci slevu na děti po návratu z výkonu trestu v 6/2017, z trestu návrat 15.6, nebyla splněna podmínka na začátku měsíce. Zaměstnanec je teď v insolvenci.Na FÚ se musí sleva doplatit hned i s penále?V jaké výši? Je možné srážku zaměstnanci provést v lednové výplatě? Předpokládám správně ,že tato srážka se neprojeví v RZD za rok 2017 ani za rok 2018?
Moc děkuji za pomoc.