Re: Doručení Potvrzení k DPH do 5 dnů
Dle mého laického názoru nemáte Kontrolní hlášení za IV.Q 2017 v tomto okamžiku vůbec podané. Pokud jste elektronicky podali KH 24.1.2018 přes EPO a do půlnoci 25.1.2018 jste nepodali na FÚ "Potvrzení", tak jako by nebylo podáno vůbec. Ale jak jsem psala - konzultace u daňového poradce vůbec není od věci. Přeji hezký den
Re: Doručení Potvrzení k DPH do 5 dnů
Domnívám se, že u Přiznání k DPH je to v pořádku, ale problém je u KH - v potvrzení, které se doručuje na FÚ při podání přes EPO se totiž píše: "V případě podání kontrolního hlášení (§ 101c a násled. zákona o DPH) a souhrnného hlášení (§ 102 zákona o DPH) je třeba tento
tiskopis opatřený vlastnoručním podpisem správci daně doručit do konce lhůty pro podání tohoto hlášení." To samé těch 5 dní bez pokuty - u Přiznání k DPH to platí, u KH nikoliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 1. 2018 16:01
Dobrý den,
prosím o radu, podali jsme Přiznání k DPH a Kontrolní hlášení za IV.Q 2017 24.1.2018 přes EPO, Potvrzení za oba formuláře bylo podáno fyzicky na FÚ 29.1.2018. Dnes mi volala paní z FÚ, že to Potvrzení bylo podáno pozdě, že mělo být podáno do 25.1.2018, že takto je to na pokutu na pozdní podání. Má paní z FÚ pravdu? Celou dobu jsem byla myslela, že pokud se Potvrzení doručí na FÚ do 5 dnů od el. podání, je to v pořádku. A navíc ještě existuje dle Daňového řádu těch 5 pracovních dní, v rámci kterých je podání bez pokuty. Nevíte někdo, jak je to tedy správně?
Děkuji