Hezký den, v živnostenském zákoně je uvedeno, že živnost je SOUSTAVNÁ činnost za účelem dosažení zisku. Může mi prosím někdo objasnit, jak je chápán pojem SOUSTAVNÁ? Pokud koupím v Makru televizi a prodám ji sousedovi o 500 Kč dráž, tak to není soustavná činnost. A co když těch televizí koupím 10 a prodám je deseti různým lidem? Jestliže rozhodím do schránek letáky, že prodám nové televizory a nemám živnostenský list, co se mi může stát, když to vlastně nedělám soustavně, ale pouze nahodile, a buď se na ten leták někdo ozve nebo ne... Je to soustavná činnost? Dík.
21. 11. 2005 1:08
Hezký den,
v živnostenském zákoně je uvedeno, že živnost je SOUSTAVNÁ činnost za účelem dosažení zisku. Může mi prosím někdo objasnit, jak je chápán pojem SOUSTAVNÁ? Pokud koupím v Makru televizi a prodám ji sousedovi o 500 Kč dráž, tak to není soustavná činnost. A co když těch televizí koupím 10 a prodám je deseti různým lidem? Jestliže rozhodím do schránek letáky, že prodám nové televizory a nemám živnostenský list, co se mi může stát, když to vlastně nedělám soustavně, ale pouze nahodile, a buď se na ten leták někdo ozve nebo ne... Je to soustavná činnost? Dík.