Re: Přebírám restauraci po plátci DPH mu
>Přebírám restauraci po plátci DPH musím být hned také
>plátce?
>Dobrý den přebírám restauraci po plátci DPH. Já úplně
>začínající OSVČ všechny registrace již proběhli budu
>spouštět EET a nevím zda musím být hned plátce DPH když
>předchozí provozovatel byl, nebo až překročím limit 1
>mio pro povinnou registraci? Moc děkuji za radu na FÚ
>mi neporadili, řekli, že se mám rozhodnout sama,
>nerada bych pak platila nějaké pokuty. Pro mě bylo
>jednodušší ze začátku nebýt plátce DPH. Děkuji Jana
>
Co myslíte pojmem přebírám restauraci po plátci?
>
Jano,
pokud přebíráte hospodu jako začínající OSVČ, tak nemusíte.
Pokud byste přebrala s.r.o., které provozuje hospodu, tak musíte.
V každém případě si nechte propočítat, co bude výhodnější. Asi od předchozího majitele např. koupíte vybavení hospody u kterého jako neplátce neuplatníte DPH na vstupu. Za jak dlouho či zda vůbec překročíte 1 mil. obratu? To chce znát více informací a někoho kdo tomu rozumí.
Hezký den!
Dobrý večer,
přebírám po OSVČ FOP, dle jeho výkazů budu plátce cca za 6-8 měsíců. Bylo to rychlé a nečekané již mám kontakt na šikovnou účetní, ale je zrovna doba kdy účetní nemají moc čas::)). Hned od začátku chci mít vše v pořádku. Proto jsem se obrátila s dotazem tady a jsem moc ráda a děkuji za rady a pomoc. Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
3. 2. 2018 13:03
Přebírám restauraci po plátci DPH musím být hned také plátce?
Dobrý den přebírám restauraci po plátci DPH. Já úplně začínající OSVČ všechny registrace již proběhli budu spouštět EET a nevím zda musím být hned plátce DPH když předchozí provozovatel byl, nebo až překročím limit 1 mio pro povinnou registraci? Moc děkuji za radu na FÚ mi neporadili, řekli, že se mám rozhodnout sama, nerada bych pak platila nějaké pokuty. Pro mě bylo jednodušší ze začátku nebýt plátce DPH. Děkuji Jana