Pani, ktera ma hlavni pracovni pomer na ZS jako ucitëlka anglictiny, a dale vedlejsi prac. pomer na dalsi ZS tez jako ucitelka + na zivnostensky list dela preklady, vyuku jazyka ve firme (toto nekdy i na dohodu) + vede soukrome kurzy je nyni tehotna. Ptala se me, jak postupovat v nastale situaci.
Na socialku a zdravku bude asi potreba poslat nejake cestne prohlaseni, ze nyni nebude zivnostenskou cinnost chvili vykonavat. Ale jak ono to je? Na nemocenske (materska) si vydelavat nemuze a na rodicovske jiz ano? Protoze v tom pripade by pozastavila cinnost pouze na dobu nemocenske. A ma povinnost platit si aspon nejake minimalni odvody po tuto dobu? V podstate totiz nebude dochazet do zamestnani, bude pobirat rodicovskou od statu, ale rada by doma dale podnikala - preklady, kurzy, atd. Nebo je mozno v ramci rodicovske ci materske dovolene nedochazet do hlavniho pomeru na II.ZS, ale zaroven si nechat 6 hodin uvazku tydne na VOS? Jak by to pak bylo s platbama SP a ZP?
V podstate hleda nejake nejschudnejsi reseni, jak neprijit o moznost privydelku po dobu co bude doma na materske a rodicovske, a zaroven jak neplatit moc velke odvody.
No, nevim, zda se tim prokousete, ja sama jsem se do toho nejak zamotala, ale jinak moc dekuji za kazdou radu ci osvetleni teto situace.
21. 11. 2005 8:32
Pani, ktera ma hlavni pracovni pomer na ZS jako ucitëlka anglictiny, a dale vedlejsi prac. pomer na dalsi ZS tez jako ucitelka + na zivnostensky list dela preklady, vyuku jazyka ve firme (toto nekdy i na dohodu) + vede soukrome kurzy je nyni tehotna. Ptala se me, jak postupovat v nastale situaci.
Na socialku a zdravku bude asi potreba poslat nejake cestne prohlaseni, ze nyni nebude zivnostenskou cinnost chvili vykonavat. Ale jak ono to je? Na nemocenske (materska) si vydelavat nemuze a na rodicovske jiz ano? Protoze v tom pripade by pozastavila cinnost pouze na dobu nemocenske. A ma povinnost platit si aspon nejake minimalni odvody po tuto dobu? V podstate totiz nebude dochazet do zamestnani, bude pobirat rodicovskou od statu, ale rada by doma dale podnikala - preklady, kurzy, atd.
Nebo je mozno v ramci rodicovske ci materske dovolene nedochazet do hlavniho pomeru na II.ZS, ale zaroven si nechat 6 hodin uvazku tydne na VOS? Jak by to pak bylo s platbama SP a ZP?
V podstate hleda nejake nejschudnejsi reseni, jak neprijit o moznost privydelku po dobu co bude doma na materske a rodicovske, a zaroven jak neplatit moc velke odvody.
No, nevim, zda se tim prokousete, ja sama jsem se do toho nejak zamotala, ale jinak moc dekuji za kazdou radu ci osvetleni teto situace.