Re: Cena za zpracování DE
určitě ,znám to je šílená práce,navíc je mám plátce DPH,jenom těch potvrzení co musím vyplnit k přídavkům atd.je tam velký pohyb lidí přihlášky odhlášky atd atd atd. o dalším ani nemluvím.
ALE...... pozor musíte být dobrý psycholog ať nepřijdete o klienta,teď je ta nejlepší chvilka při změně účetní.
Tak to si gratulujte. Nevím odkud jste, ale zde na severní Moravě by to za těch 6.000.- Kč s radosti a úsměvem na rtech dělala snad každá účetní. A to máme i takové klienty, o kterých výše píšete. Tedy stejná práce (možná víc zaměstnanců), stejný stres jenom za daleko méně. Dobře to zvažte. My musíme za tuto cenu účtovat několik firem. Vy máte výhodu, že jenom tuto jednu.
Nevím jak je to na severní Moravě, ale běžně se účtuje ze řádek v peněžním deníku okolo 18,- Kč. Při 2300 položek je to měsíčně 3500 Kč ze deník, za mzdy 9 x 200 = 1800. Dohromady měsíčně 5300 Kč. A to je ještě zpracování DPH, roční úzávěrky, vedení knihy jízd a veškeré ostatní evidence.Provádění inventur atd.
V žádném případě vás nechci odrazovat od jednání o této částce. Jen jsem uvedla skutečnosti, které by vám mohly pomoci připravit se i na případné jednání o částce nižší a časem ji zvýšovat. Je to jenom na vás. V každém případě vám přejí hodně štěstí.
Do nedávna jsem praovala jako účetní u daňového poradce za 10 tisíc čistého a účtovala jsem 15 firem (podvojné i jednoduché účetnictví, mzdy, DPH, závěrky). Byla to hrůza, nedalo se to stihat, věčně jsem byla přesčas, ale příplatky za přesčas se neplatili, byly ve výše zmiňované mzdě.
>>>>>>>>Kč. Zdá se mi nízká. Prosím o váš názor. Děkuji.
>>>>>>>určitě ,znám to je šílená práce,navíc je mám plátce
>>>>>>>DPH,jenom těch potvrzení co musím vyplnit k přídavkům
>>>>>>>atd.je tam velký pohyb lidí přihlášky odhlášky atd
>>>>>>>atd
>>>>>>>atd. o dalším ani nemluvím.
>>>>>Nevím jak je to na severní Moravě, ale běžně se
>>>>>účtuje
>>>>>ze řádek v peněžním deníku okolo 18,- Kč. Při 2300
>>>>>položek je to měsíčně 3500 Kč ze deník, za mzdy 9 x
>>>>>200 =
>>>>>1800. Dohromady měsíčně 5300 Kč. A to je ještě
>>>>>zpracování DPH, roční úzávěrky, vedení knihy jízd a
>>>>>veškeré
>>>>>ostatní evidence.Provádění inventur atd.
>>>>
>>>>V žádném případě vás nechci odrazovat od jednání o
>>>>této částce. Jen jsem uvedla skutečnosti, které by
>>>>vám
>>>>mohly pomoci připravit se i na případné jednání o
>>>>částce
>>>>nižší a časem ji zvýšovat. Je to jenom na vás. V
>>>>každém případě vám přejí hodně štěstí.
>>>To by za chvíli byly lépe placeny uklizečky, než
>>>účetní s takovou zodpovědností.
>>
>>Nepočítala bych to na položky, ale na to, kolik hodin
>>tím strávíte.
>Do nedávna jsem praovala jako účetní u daňového
>poradce za 10 tisíc čistého a účtovala jsem 15 firem
>(podvojné i jednoduché účetnictví, mzdy, DPH, závěrky). Byla
>to hrůza, nedalo se to stihat, věčně jsem byla
>přesčas, ale příplatky za přesčas se neplatili, byly ve výše
>zmiňované mzdě.
A kolik si těm firmám účtoval ten daň.poradce (jistě aleslpoň u některých firem jste o cenách měla přehled - alespoň u těch, které jste účtovala)?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 11. 2005 9:34
Převzala jsem firmu, která má 9 zaměstnanců. Budu zpracovávat mzdy, vést DE, zpracovávat přehled denních tržeb dle uzávěrky z kasy, vystavovat věškeré faktury / zajišťovat si podklady k nim/, dojíždět jednou týdně do firmy pro doklady a případné úkoly, vést evidenci poukázek na stravu /denní/, vést, majetek, dělat odpisy, leasing, psát dle podkladů knihu jízd, zpracovat přiznání k DPH a samozřejmě veškeré uzávěrky. Jedná se o restauraci. Bývalá účetní měla stálou měsíční taxu 6000,- Kč. Zdá se mi nízká. Prosím o váš názor. Děkuji.