Re: jak evidovat faktury od dodavatelů
Myslím tím faktury zaplacené hotově, jestli musím evidovat do knihy přijatých faktur, pokud jsou do Kč 10.000,-?
Ty co platím bankou určitě evidovat budu. Chtěl jsem si ujednodušit práci, protože těch drobných faktur mám opravdu hodně.
Děkuji za info.
Re: jak evidovat faktury od dodavatelů
Berte to podle obsahu a ne podle názvu dokladu. Pokud je nějaký výdaj zaplacený hotově a přitom dostanete doklad nazvaný "faktura", tak už ho nemusíte dle mého názoru evidovat v knihách přijatých faktur jako závazek/dluh. Spíš si ohlídejte, abyste k takovému dokladu dostal stvrzenku nebo aby na dokladu bylo uvedeno, že dluh byl hotově zaplacen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
15. 2. 2018 16:29
Dobrý den, jsem OSVČ-plátce DPH, řemeslník. Pořád každý rok řeším, jak evidovat přijaté faktury od dodavatelů. Dneska hodně firem dává na každý prd i za 50,- fakturu. Myslel jsem si, že bych evidoval samozřejmě faktury, které hradím bankou a dále faktury nad Kč 10.000,-, které platím třeba i hotově. Poradíte mi prosím, jestli je to takto správně ?
Moc děkuji.