GDPR přípravy

• (neregistrovaný)

20. 2. 2018 9:23

Hezké ráno,

Prosím jen o info jak moc jste připravení na GDPR. My jsme firma zabývající se oděvní výrobou, máme 13 zaměstnanců. Nakupujeme materiály ze zahraničí (Itálie, Německo) vyrábíme v Bulharsku. Výrobky dodáváme hlavně do Švýcarska,Německa, i na český trh.
    Na internetu jsou ty interpretace GDPR hrozně nesrozumitelné, asi na to u nás zůstanu sama, protože ostatní pro informace kolem GDPR nemají časovou kapacitu.

Prosím o info jaké agentury zabývající se GDPR se Vám třeba osvědčily, kde hledat kvalitní zdroje informací. Jestli někdo třeba pracujete v podobně velké firmě, prosím jen orientačně o info co jste museli zajistit už teď a na co si dát pozor.

díky moc za jakékoli v info

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2018 9:53

zuzik08 (neregistrovaný)

Re: GDPR přípravy
      Mám zakoupeno úplné znění ÚZ
      Ochrana osobních údajů GDPR
      na školení nám bylo řečeno, že je důležitý článek 5,6
      no a protože s tím nikdo nemá zkušenosti, tak pak jdete ze školení
      s pocitem, že nic nevíte a že všechny informace mají být
      zakopány hluboko do země.

• 20. 2. 2018 10:00

me85 (neregistrovaný)

No já pracuju v rodinné firmě a když o tom začnu mluvit tak slyším jen "Hlupáku mlč, nebo už nepokračuj" Docela se bojím jestli to do toho května stihnem všechno vstřebat protože sankce jsou astronomické.

>Mám zakoupeno úplné znění ÚZ
      >Ochrana osobních údajů GDPR
      >na školení nám bylo řečeno, že je důležitý článek 5,6
      >no a protože s tím nikdo nemá zkušenosti, tak pak
      >jdete ze školení
      >s pocitem, že nic nevíte a že všechny informace mají
      >být
      >zakopány hluboko do země.

• 21. 2. 2018 10:09

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Zuziku,

ÚZ 1209 je pro začátek dobré.

Jen uváděné články bych rozšířil o 4, 13, 15, 17, 24, 28, 30. A to je úplné minimum.

Doporučuji také Metodické aktuality 4/2018, které se chystají do tisku. Je to srozumitelně popsáno a jsou tam vzory podle čl. 13 a 30.

Hezký den!

• 21. 2. 2018 10:16

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

me85,

GDPR se nedá popsat do jednoho příspěvku.

Dejte si do vyhledávače na tomto webu heslo GDPR a je tam 10 stránek odkazů, co zde již zaznělo. Pak se zeptejte na něco konkrétního.

GDPR je hlavně o papírech. Vyrobíte jich šanon a máte velkou pravděpodobnost, že nedostanete pokutu.

Hlavní přínos GDPR je pro různé školitele a autory publikací. Zatím jsem zaznamenal 4 rozsáhlejší komentáře.

V pondělí jsem dostal na e-mail nabídku na školení o GDPR na 12 hodin za pouhých 37 000 + 21 % DPH. A pak že GDPR je k ničemu!

Neklesejte na mysli, byli jsme před GDPR, budeme i po jeho účinnosti.

Hezký den!

• 21. 2. 2018 21:02

VH

Záleží mj. na tom, jak jste přistupovali k ochraně OÚ dosud a kolik hodláte za služby zaplatit. Ten, kdo na OÚ kašlal a dopadá na něj přísnější režim, platí i miliony.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).