Re: Pracovní poměr + 2 DPP -daň
Tak to máte špatně, odměny jste měla z DPP sčítat. Pokud v úhrnu byly více než 10 000,-Kč, pak jste měla nejen danit zálohovou dani, ale i odvádět SP a ZP. Urychlete zpětně přepočítat a provést opravy. Nezapomeňte, že musíte udělat přihlášky. To vám teda nezávidím :-(
Re: Pracovní poměr + 2 DPP -daň
Pravda by to byla, pokud by obě DPP měl u jednoho zaměstnavatele. Ale z vašeho dotazu jsem pochopila, že u vás má pouze jednu DPP, druhá DPP a pracovní poměr je u jiných zaměstnavatelů. Takže u vás nemá podepsané prohlášení, odměna je do 10 000,-Kč, v tom případě správně daníte srážkovou dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 2. 2018 10:07
Dobrý den,
prosím o radu- pracuje u nás na dohodu zaměstnanec s příjmem do 10 000 Kč/měsíc. Srážím srážkovou daň 15%. Nyní jsem se dozvěděla, že pracuje ještě na jednu dohodu, též do 10 000 Kč. Zároveň je zaměstnán i na HPP - s podepsaným prohlášením k dani. Od známé mi bylo řečeno, že pokud má 2 dohody o provedení práce a vydělá si z obou více než 10 000, měla by se srážet zálohová daň. Je to pravda? A jak mám postupovat, když jsem se o tom dozvěděla až nyní ? Děkuji.