Re: Daň z příjmů - FO
Vy tyto služby a energie nebudete nájemníkovi vyúčtovávat?
Co máte k tomuto uvedeno v uzavřené smlouvě?
Doporučuji k pročtení Pokyn GFŘ D-22 k § 9
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-zakony/Pokyn_GFR_D-22.pdf
Re: Daň z příjmů - FO
To znamená, že když družstvo pošle vyúčtování dle skutečné spotřeby a vyjde třeba nedoplatek, tak vy nájemníkovi vyúčtování nevystavíte a
ten nedoplatek po něm nebudete chtít?
Pokud je to tak, že opravdu žádné vyúčtování skutečné spotřeby energií a služeb nebudete dělat, je Vašim příjmem celkové nájemné včetně služeb a výdajem ty poplatky družstvu, ale jen za období, kdy byt pronajmáte, ne za celý rok.
Re: "paušální" služby při nájmu_nevyúčto
Sama bych v tomto případě vzala všechny doklady a poklady a navštívila právníka, aby se na ně podíval. Dopadá na ně např. § 7 zákona č. 67/2013 Sb., či nedopadá? Občas si říkám, že daně z příjmů jsou tím posledním problémem, které nás mohou tížit.
Re: "paušální" služby při nájmu_nevyúčto
Varování paní Mirko tazatel dostal. Jen aby se za nějakou dobu nedivil, až mu správce daně příjem jako "daňový" příjem uzná (proč by ne, příjmy přece poplatník přiznal a stát krácen nebude) - ale "výdaje" k tomu "příjmu" mu z daňových výdajů vyloučí.
Ještě horší bude, když na něm nájemník nevyúčtované zálohy na služby za nějakou dobu vysoudí. Nechme to ale na našich soudech, co my se tady budeme snažit. Nejsme odborníci, to ani náhodou
Přeji hezké odpoledne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
20. 2. 2018 12:16
Dobrý den prosím o radu. Od 5/2017 jsem pronajímal byt, v kterém jsem do té doby bydlel. Tento příjem z nájmu budu uvádět v příloze č.2 daň. přiznání. Chci si uplatnit skutečné náklady na byt. Mám doklad z byt.družstva za celý rok. Myslím si dobře, že do výdajů mohu uplatnit jen výdaje za období od 5/2017?Děkuji za radu