Námět?
Dobrý den pane Hakene,
Vaše opatření chápu kvůli úspoře místa na disku. Prosím ale, zda by bylo možno přidat funkci "zobrazit celý strom zpráv". Když si chci přečíst celou historii nějakého threadu s více příspěvky, tak je docela otrava klikat na každý příspěvek zvlášť. Proto bych uvítala u každého příspěvku dvě tlačítka - jedno tlačítko na "otevřít tento příspěvek" a druhé tlačítko pro "otevřít tento příspěvek + všechny předcházející příspěvky v tomto tématu". Domnívám se totiž, že řada z nás tady ponechává předcházející text právě proto, aby měli na očích celou historii threadu, protože v různých místech příspěvku jsou uváděny doplňující informace k dotazu apod.
Re: Námět?
Také přeji dobrý den,
a také bych chtěla přispět svou "troškou do mlýna". Nešlo by diskuzní fórum rozděli na několik podsekcí? Např. na mzdy, daně, zahr.obchod a ostatní - když hledám diskuzi k nějakému určitému problému, občas zbytečně listuji, k zadanému slůvku ve vyhledavači se občas nezobrazí vše potřebné nebo jedno slovo nevystihne to, co hledám... Díky Anna
Re: CITACE & OMEZENÍ VELIKOSTI ZPRÁVY
Tento skriptík tu upravdu zatím není, to nás nenapadlo, to je dobrý nápad. Popravdě řečeno jsme se tu celé odpoledne mordovali se skriptem, který by efektivně emuloval atribut MAXLENGTH u tagu TEXTAREA, nicméně jsme to nakonec kvůli dost zoufalé nekompatibilitě browserů prozatím vzdali (obzvláště hlídání vkládání z clipboardu je chuťovka).
...ale to počítadlo je dobrý nápad. Jen musím vymyslet, kam ho umístit.
Robert Haken
Re: CITACE & OMEZENÍ VELIKOSTI ZPRÁVY
No, já zatím úplně přesně nevím, čím to je, nejspíš různým započítáváním konců řádek, ale teď jsem třeba zkoušel jednu zprávu a hodnota [textarea].value.length byla v IE 277 a ve FireFoxu 267. Ale to si vyřešíme, to nebude snad problém, nemá smysl tohle fórum zatěžovat off-topic technickou diskuzí...
Robert Haken
Re: Mně se to nelíbí :-(
Tak jsem se pracně proklikala až na konec tohoto threadu, pokud takhle budou vypadat všechny, no nazdar :-((( Souhlasím s Evou M., je to zdlouhavé otvírat všechny příspěvky k tématu, rozhovory jsou tady často dost zajímavé a takhle po částech se úplně ztrácí souvislost....J.F.
Re: Mně se to nelíbí :-(
Rovněž souhlasím s Evou M. a J.F. - než se proklikám nakonec, nevím, co bylo na začátku, hůř se porovnávají názory, no a kdybych to chtěla vytisknout - hora papíru. Byly to moje nejoblíbenější stránky - přehledné, hodně přispivatelů. Ale pokud to bude tak, jak navrhujete, bude to jednodušší jinde.
Re: Jiný nápad :-)
To je pravda, pane Hakene, to bych smazala celé...
No, možná bychom mohli diskutovat v titulcích, třeba na mou předchozí poznámku mohl nějaký anonym odpovědět třeba: "Vy se zase nelíbíte nám" a už by se rozběhla diskuze :-) Ale vážně, taková stručnost by byla často na místě. Nedal by se kvůli tomu prodloužit řádek nadpisu? Nakonec Albert Einstein vyjádřil teorii relativity ve dvou větách, tak co by to nešlo u mnoha odpovědí zde? V nadpisu stručně o co jde a pak se můžeme dále rozepisovat v textu. J.F.
Omezená délka nadpisu bohužel souvisí s vykreslováním stromu diskuzního fóra. Už nyní dochází k tomu, že některé plamenné diskuze s větší hloubkou stromu rozhodí layout celé stránky (vytlačí pravý sloupec mimo obrazovku). Kdyby se nadpis prodloužil, docházelo by k tomu ještě častěji...
Robert Haken
Jestli nejde jen o ušetření paměti na serveru a tím jeho zrychlení (což by bylo pochopitelné), tak bych to nechala tak, jak to fungovalo dosud.
Pokud by se při vyhledávání našly odpovědi, které moc nesouvisí s danou otázkou (a píšete, že jich je asi 12%), myslím, že uživatel je snadno pozná a přejde na jinou vyhledanou odpověď.
Chápejte nás, někdy se chceme vykecat, tak to občas sklouzne, jak píšete, off-topic. Ale myslím, že je to skutečně zřídka.
...ano, jak už jsem psal, s tím to přímo souvisí.
Někteří si vzpomenou, že ještě nedávno nefungovalo vyhledávání v diskuzním fóru téměř vůbec, resp. bylo tak pomalé, že nebylo prakticky použitelné. Ve fóru je nyní již přes 150 tisíc zpráv, 7000 zpráv měsíčně přibývá a nerad bych se dostal brzy do stejné situace. Těch 12% větších zpráv totiž činí téměř 50% z celkové velikost všech zpráv.
Třeba z hlediska vyhledávání není absolutně vůbec efektivní, pokud se identický text stále dokola opakuje v několika zprávách - žádnou novou informaci pro vyhledávání to nepřináší a jenom tím roste zátěž.
Robert Haken
Re: A nešly by alespoň náhledy?
>>Takové rychlé náhledy do odpovědí, jaké jsou na
>>Sagitu? J.F.
>pokoušela jsem se odpovědět 4 iřádky toho bylo a už mi
>nebyla udělena milost, prý je to moc.
>pokoušela jsem se odpovědět 4 iřádky toho bylo a už mi
>nebyla udělena milost, prý je to moc.>pokoušela jsem se odpovědět 4 iřádky toho bylo a už mi
>nebyla udělena milost, prý je to moc.>pokoušela jsem se odpovědět 4 iřádky toho bylo a už mi
>nebyla udělena milost, prý je to moc.
Re: Oprava
Pokusila jsem se znova o odpovědět. A není ta tabukla červená ale modrá je tam napsáno. Maximální velikost zprávy 2000 znaků překročeno. Pokud citujete předchozí zprávy, omezte se prosím pouze na podstatu věty.
Ale já jsem nic necitovala, tazatel se konečně vyjádřil v podrobnostech a já jsem mu chtěla dodat poslední odpověď.
Re: Oprava
Aha, to se týká jiného tématu.
Velmi pravděpodobně odpovídáte na dlouhou zprávu jejíž citací (řádky s šipečkami na začátku, kde je citována původní zpráva) už došlo k naplnění limitu 2000 znaků. Musíte tedy něco z té citace odmazat (smazat nepodastatné řádky s šipečkami), abyste si udělala místo na vlastní odpověď.
Robert Haken
Ještě další námět - nová podoba fóra????
Pane Hakene, mám tedy jiný návrh:
Udělat nové diskuzní fórum ve formátu, jako je třeba na http://www.pauza.cz/ nebo http://forum.zive.cz/ nebo http://garaz.autorevue.cz/index.php - je to vpodstatě stejný model, jen pokaždé v jiném kabátě.
Jakmile by se to nové fórum na BC "rozjelo", tak toto staré nechat jen pro odpovědi, ale neumožnit už přidávání zcela nových příspěvků.
Důvod pro navrhovanou změnu vizáže fóra:
* Každý příspěvek by se ukládal jen jednou (ne opakovaně jako tady, když ho někdo cituje celý).
* Bylo by možno zobrazit VŠECHNY příspěvky z daného threadu tak, aby je bylo možno přečíst chronologicky za sebou.
* I při hromadném zobrazení všech příspěvků je vidět, kdo psal který příspěvek (což se tady ztrácí).
* Každý přispívající je přihlášen pod nějakým nickem, případně má i svůj avatar (pro neznalé = to je ten obrázek vedle podpisu). Takže tam nejsou anonymové jako tady - to mi tady dost vadí :-(
* Thready, do nichž někdo nově přispěl, se automaticky přesouvají "nahoru", takže je hned vidět, co je nového, lze tak reagovat i na starší témata a nezapadne to. Zatímco tady na BC když odpovím na týden starou otázku, tak už si toho asi nikdo nevšimne.
* Rozvětvené thready s mnoha příspěvky tady zabírají na stránce strašně moc místa (a rozhodí to layout stránky, to máte pravdu), forum se pak stává nepřehledné a hlavně starší příspěvky se nenávratně propadají dolů a dolů :-(
Pokud byste použil mnou navrhovaný model, tak každý thread zabírá stejně málo místa a vedle je vidět počet příspěvků.
* U navrhovaného modelu je taky velmi šikovná funkce "zobrazit nové příspěvky od vaší poslední návštěvy".
Výhod je mnohem víc, prosím zvažte to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 11. 2005 20:13
Dobrý den všem,
vzhledem k tomu, že někteří uživatelé nepoužívají správně citace a místo aby z předchozí zprávy ponechali pouze nezbytně nutnou část, na kterou přímo reagují, tak kopírují stále dokola i několik dlouhých zpráv, rozhodli jsme se k určitému opatření.
Maximální velikost zprávy byla omezena na 2000 znaků. Více než 88% zpráv tuto podmínku již nyní bez problémů splňuje, zbylých 12% zpráv však způsobuje, že databáze zpráv diskuzního fóra neúměrně roste, zpomaluje se vyhledávání a přicházejí další a další související problémy.
Věřím, že Vás tento problém nijak nepostihne, a že se tím pouze přispěje k řádnému fungování diskuzního fóra, v němž je každý rok více než dvojnásobek nových zpráv než rok předchozí.
Pokud byste někdo měl k této problematice nějaký názor, nebo námět k vylepšení, popř. námět k vylepšení jiných funkcí fóra, sem s ním...
Robert Haken