Re: nepřevzetí dobropisu
Pokud mi nevrátily potvrzený dobropis neuplatňuji DPH, ale jde vždy o částky desítek Kč. Vím přesně o čem mluvíte, je to někdy problém. Ve Vašem případě bych se obrátila přímo na FÚ, s tímto krokem bych seznámila i odběratele, u něj se jedná navíc o neoprávněný náklad.
Pokud Vám tu první fakturu nevrátil jako neoprávněnou a má ji ve své evidenci, tak nechápu, proč Vám nechce potvrdit dobropis.
On právě ani tu původní fakturu nemá v evidenci, tudíž nechápu, proč mi nepodepíše papír, že tu fa. ani dbp nemá v evidenci a jeto...
Vladimíre, dobropis jsem zaslala doporučeně a nevrátil se (takže je převzetý), ale bez doručenky to lze asi těžko dokázat, že? :-(
Pokud jde o neoprávněnou fakturaci, tak nedošlo k uskutečnění zdanitelného plnění a není ani důvod vystavovat dobropis, natož chtít po někom, ať vám ho potvrdí. Prostě si jen stornujte původní fakturu, napište důvod, ale řešit to musíte přes dodatečné DP za ten měsíc, ve kterém máte původní fakturu. Samozřejmě to můžete schovat do řádného, ale v případě nálezu FU by Vám to mohli napadnout a vyhodit z přiznání.... a penalizovat....Můj názor.
>>>>Nikdo po něm v podstatě nechce potvrdit dobropis, ale
>>>>papír, kde bude napsáno, že fakturu č.... a k tomu
>>>>dobropis č..... nemá ve svém uce. nic víc přece..
>>>
>>>a jinak - musím vystavit dobropis, protože se musí
>>>stornovat faktura z loňska...
>>
>>Já bych Vám taky nic nepotvrdila, a dobropis k
>>faktuře
>>z loňska už vůbec ne. Smiřte se s tím.
>
>Pokud jde o neoprávněnou fakturaci, tak nedošlo k
>uskutečnění zdanitelného plnění a není ani důvod
>vystavovat dobropis, natož chtít po někom, ať vám ho potvrdí.
>Prostě si jen stornujte původní fakturu, napište důvod,
>ale řešit to musíte přes dodatečné DP za ten měsíc, ve
>kterém máte původní fakturu. Samozřejmě to můžete
>schovat do řádného, ale v případě nálezu FU by Vám to
>mohli napadnout a vyhodit z přiznání.... a
>penalizovat....Můj názor.
>když jsem si přečetla o co vlastně jde, taky bych nic nepotvrdila, převzetím dobropisu musím vrátit DPH, které jsem dle mého předpokladu uplatnila na původní doklad, ale pokud ho vůbec nemám tak co bych vracela. Souhlasím s posledním názorem, pokud nenastalo zdanitelné plnění, řešit vše doddateč.DP
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2005 11:19
Dobrý den, jak můžu dokázat to, že jsme provedli neoprávněnou fakturaci, tudíž jsme k původní faktuře museli udělat dobropis, který nám ale odběratel, na kterého byly doklady vystavené, odmítá potvrdit?? Jde vlastně o jakési storno původní faktury? Díky za odpovědi. :-(