Re: Roční zúčtování daně - postup
Vratka daně z r. 2016 se píše na straně 1 a pak máte další stranu, kde jsou sloupce 1 až 11 - sl.1 kolik jste měli zaplatit, sloupek 11 kolik jste zaplatili a pak se Vám vypočítá strana 3, kde je celková rekapitulace
pokud jste vše zaplatili až v 12. měsíci tak počítejte penále za opožděné platby, protože je předpis, kde se daň z příjmu odvádí do 20. dne v měsíci tak jak soc. a zdr.
- nejlíp se to vyplňuje mfcr epo - -nevím přesně čísla těch slpoupků
a vratka daně provedená letos - se projeví v přiznání, které vystavíte až v r. 2019 za r. 2018
¨nejlepe se tento tiskopis vyplňuje přes mfcr epo
kdy byly ty částky uhrazeny - takže pokud v 12. a 1/2018 tak to napište jak už jsem psala - v kolence pro 11. a 12. měsíc
pokud bylo vše zaplaceno v 12. měsíci tak do kolonky pro 11. měsíc
- když tak se Vám z FU ozvou a vše opravíte - nic se vcelku neděje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 2. 2018 20:40
Dobrý večer všem,
dělám poprvé roční zúčtování záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti.
Chtěl jsem se zeptat na postup.
V tom vyúčtování doplňuji veškeré (kumulativní) zálohy na daň, které byly strženy a odvedeny. V ročním zúčtování mi nyní (díky hypotéce a atd...) vyšlo, že mám zaměstnancům vracet celkem cca 3 000 Kč.
Ve vyúčtování za rok 2017 se to ale nijak neprojeví, je to tak? Tedy pokud jsem na jaře 2017 nevyplácel žádné přeplatky na dani z ročního zúčtování, tak vyúčtování (pokud jsme veškeré zálohy uhradili) bude konečný nedoplatek/přeplatek 0 Kč. Chápu to správně?
A ještě jeden dotaz - od ledna jsme měli hradit zálohy na daň. Majitel však uhradil veškeré zálohy až v prosinci, prosincovou až v lednu. Mám ty úhrady vypsat do každého toho měsíce, nebo až na poslední řádek napsat tu kumulativní částku? Přikláním se spíše k tomu rozepsání, ale radši se ptám zkušenějších.
Děkuji za každou pomoc a přeji krásný večer!