Re: sazba DPH u režimu PDP
Dobrý den!
Jenom poznámku k tomuto.
Já už od začátku PDP bojuji s naším dodavatelem účetního programu. On vůbec nechce připustit, že neuvádět sazbu DPH u vystavené faktury v PDP je správně. Přes několikerou urgenci aktualizace programu v této záležitosti, se mi to dosud nepovedlo. Měl už prý stovky daňových kontrol a tak jak to má, je v pořádku a neuvádět výši DPH je jenom můj výklad.
tak ho pošlete .....a ať si nastuduje ZDPH § 28, co musí obsahovat DD
a přes zákon vlak nejede, prostě to neuvedu a hotovo
Problém je v tom, že nový program by mne teď stál nově hodně a musela bych vše převádět a máme od nich i sklad...
Jedině čeho jsem dosáhla bylo to, že DZ v PDP můžu napsat do kolonky s nulovou DPH.
Do kontrolního hlášení se mi to sice dostane, ale do DPH mi to hodí do osvobozeného plnění. Takže si to musím ručně opravovat....
Ale oni si stojí na svém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 2. 2018 7:32
Dobrý den, musím jako dodavatel montážních prací uvádět na VF pro plátce DPH sazbu DPH, nebo stačí jen "daň odvede zákazník"??