Re: Daňové zvýhodnění - prohlášení otce
No to ale vůbec nevadí, že má příjmy nad 1 mil.
Těch podmínek k uplatnění daňového zvýhodnění na dítě či možnosti čerpání daňového bonusu na dítě je v ZDP plno.
Ale to, že by poplatník nemohl mít příjmy vyšší jak 1.mil. Kč, aby si mohl uplatnit výdaje procentem z příjmů - to tam opravdu není. A o tom bylo v příspěvku v 10:15 psáno.
V tomto příspěvku jsem psala jestli je nutné pro obě kritéria (výdaje procentem + zvýhodnění na dítě) splnit nějakou podmínku? Jako příklad jsem psala třeba příjmy do 1 mil. Neptala jsem se jestli pro uplatnění výdajů procentem je nutné mít příjmy do 1 mil. To jste špatně pochopila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 3. 2018 9:22
Dobrý den chtěla bych se zeptat, jaké je třeba potvrzení od otce dítěte. Jde o situaci kdy do ledna 2018 náš zaměstnanec využíval daňové zvýhodnění na dítě (dítě žije s ním ve společné domácnosti s jeho současnou manželkou a zároveň matkou tohoto dítěte, on není jeho biologickým otcem, jeho otec OSVČ si ho dosud neuplatňoval v přiznání) z toho od února 2018 dítě bylo soudem svěřeno do péče biologického otce, zeptám se zaměstnance jestli bude jeho biologický otec syna uplaňovat, pokud mi řekne že si ho uplatňovat nebude, mám požadovat prohlášení biologické otce o neuplatňování?? Může se použít formulář vzor č. 2 - Potvrzení druhého z poplatníků? Ale to je potvrzení zaměstnavatele, což on není, je OSVČ. Děkuji za odpověď