Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 3. 2018 8:28
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jak postupovat v následujícím případě. Mám zaměstnankyni které jsem vystavila v lednu 2017 potvrzení pro zaměstnavatele že si uplatňuje daňové zvýhodnění na 2 děti. Od zaměstnavatele jejího manžela jsem taktéž v lednu 2017 dostala potvrzení že on si je neuplatňuje. Teď za mnou přišla ta zaměstnankyně že si chtěla udělat daňové přiznání jak pro sebe tak pro manžela a na potvrzení o zdanitelných příjmech manžela za rok 2017 má uvedeno že mu mzdová od 02 do 07 uplatňovala daňové zvýhodnění na 2 děti a vyplatila mu daňový bonus. Od 08 mu uplatňovala jen slevu na poplatníka. Navíc na tom potvrzení o zdanitelných příjmech jsou sice uvedeny obě děti ale není tam ve kterých měsících a v jakém pořadí je uplatňovala - a vyčíslený bonus. Jaký další postup by jste doporučili?
Děkuji za radu