Lékař v odpolední směně

• (neregistrovaný)

2. 3. 2018 8:57

Přeji pěkný den,
    prosím zkušené o Váš názor. Mám zaměstnankyni, která při odpolední směně jela na zákrok do vzdálenějšího města. Bohužel si nepřehodila směnu a přinesla propustku na celý den aniž by se domluvila s mistrovou. Jak by jste ji počítali náhradu mzdy? Já bych ji zaplatila pouze 4 hodiny, kdy cesta tam a zpět trvá 3 hodiny( dle jízdního řádu) a zákrok 1 hodinu. Děkuji moc za Váš názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2018 10:03

III (neregistrovaný)

Re: lékař v odpolední směně
      Neexistuje žádná propustka na celý den. Propustka pokrývá pouze dobu nezbytně nutnou na ošetření nebo vyšetření + cestu, a to do zdravotního zařízení nejblíže pracovišti nebo bydlišti zaměstnance, které je schopné zákrok provést. Takže pokud jí dělali zákrok ráno , těžko můžete proplácet dobu na odpolední směně. Pokud ji chtěla mít omluvenou, měla si vzít neschopenku. Ona podle vás zameškala z odpolední doby 4 hodiny u lékaře ?

• 2. 3. 2018 10:48

daon (neregistrovaný)

Ano zákrok měla odpoledne v 15,30 hod. jak jsem psala cesta autobusem tam a zpět 3 hodiny a zákrok 1 hodinu. Mistr o tom nevěděl, že bude mít celý den lékaře. Proto se měla s mistrem domluvit na přehození směny což neudělala.

• 2. 3. 2018 10:53

Kara

Zaplatíte jí dobu nezbytně nutnou (tzn. podle Vás 4 hodiny), která ale spadla do její pracovní doby v ten den. Možná to tedy budou 4 hodiny, možná jen 3 nebo 2.

• 2. 3. 2018 10:26

VH

Co to je "bohužel si nepřehodila směnu!? U vás o zařazení zaměstnanců do směn rozhodují sami zaměstnanci?
      Kolik hodin zameškala? Směna od do? Kdy začala konat práci?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).