Re: Nedaňové výdaje - uvádějí se někde?
Sledují se kvůli stavu peněz v hotovosti a na účtu, ale jak psala alli, do přiznání se neuvádí.
No a jak to je když peníze v pokladně ani na účtu nesledujeme? Známý říkal, že peněžní deník být nemusí, že se musí sledovat pouze příjmy a výdaje, majetek, závazky a pohledávky. Jde mi o to, že evidenci příjmů a výdajů vedeme pouze v tabulce v Excelu, jestli v této tabulce musí být uvedeny i výdaje nedaňové, nebo jestli o nich být zmínka vůbec nemusí. Děkuji moc za odpověď
Podle mě je stav v pokladně a na bankovních účtech majetek podnikatele a ten se musí sledovat. Přidejte do excelu další sloupec - nedaňové výdaje a tam zapisujte osobní spotřebu, pojištění ZP a SP, zaplacené daně a podobně. Zůstatek na účtu a v pokladně musí souhlasit, do DP se tyto údaje nedostanou. Tabulka v excelu nahrazuje peněžní deník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 3. 2018 16:43
Plátce DPH, vede DE. Nedaňové výdaje mám sledovat v nějaké tabulce také nebo nebudu uvádět vůbec (nedaňové výdaje beru např. platby soc. a zdrav. poj., platba srážkové daně, apod. a platby týkající se soukromých věcí do DE neuvádím)? Asi hloupý dotaz, jsem úplný začátečník, ale děkuji mnohokrát.