Re: obnovení prac. smlouvy
Ta podmínka 270 kal. dnů pojištění bude splněna v případě, že nasčítáte dohromady 270 kal. dnů ve dvou letech před porodem. Tzn. doba, kdy jste měla zaměstnavatele (kteréhokoli), doba kdy jste byla vedena na ÚP apod. Takže to vypadá, že pokud skutečně od dubna nastoupíte a budete tedy mít zaměstnavatele, tu podmínku splníte.
>>Ještě jednou se chci zeptat. Měl abych nastoupit
>>19.1.
>>2006. Zaměstnavatel mi po rodičovské dovolené zamítl
>>žádost o neplac. volno a prac. poměr se mnou rozváže.
>>Jsme domluveni na nástup od dubna 2006, ale nastoupím
>>na novou prac. smlouvu. Případná další mateřská. Budu
>>mít nárok, když neodpracuji těch 270 dní a bere se to
>>jako nový prac. poměr. Nebo se bude počítat zpátky,
>>kdy
>>byl poslední příjem.( tj.proplac. dovolená III.
>>čtvrtletí 2003.)a ta pauza nemá vliv.
>>Díky
>
>Ta podmínka 270 kal. dnů pojištění bude splněna v
>případě, že nasčítáte dohromady 270 kal. dnů ve dvou
>letech před porodem. Tzn. doba, kdy jste měla
>zaměstnavatele (kteréhokoli), doba kdy jste byla vedena na ÚP apod.
>Takže to vypadá, že pokud skutečně od dubna nastoupíte
>a budete tedy mít zaměstnavatele, tu podmínku splníte.
Děkuji za odpověď,
jen tomu trochu nerozumím.Ve dvou letech před porodem- myšleno tím prvním?Nastoupila jsem 10/2000, od května 2002 neschopenka a listopad 2002 nástup na MD.
Jde mi o to, zda budu mít nárok na mateřskou?
Vezmete den skutečného porodu (toho aktuálního) a podíváte se 2 roky zpětně. V těchto 2 letech musíte nasčítat 270 kalendářních dnů, ve kterých jste:
Měla zaměstnavatele (jestli jste v té době měla 10 zaměstnavatelů za sebou, tak prostě všechny kalendářní dny, které jste byla u nich zaměstnaná).
Od 10/2000 do 19.1.06 jste MĚLA ZAMĚSTNAVATELE. A řekněme, že od 1.4.06 zase BUDETE MÍT ZAMĚSTAVATELE. Např. půjdete v prosinci 06 na mat. a porod bude plánovaný např na začátek února 07, podíváte se od začátku února 07 dva roky nazpět, tj do začátku února 2005. Napočítala jste aspoň 270 kal. dnů, ve kterých JSTE MĚLA ZAMĚSTAVATELE? Napočítala a ještě pohatě přebývá, že? V tomto případě by nárok na mateřksou byl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 11. 2005 23:09
Ještě jednou se chci zeptat. Měl abych nastoupit 19.1. 2006. Zaměstnavatel mi po rodičovské dovolené zamítl žádost o neplac. volno a prac. poměr se mnou rozváže. Jsme domluveni na nástup od dubna 2006, ale nastoupím na novou prac. smlouvu. Případná další mateřská. Budu mít nárok, když neodpracuji těch 270 dní a bere se to jako nový prac. poměr. Nebo se bude počítat zpátky, kdy byl poslední příjem.( tj.proplac. dovolená III. čtvrtletí 2003.)a ta pauza nemá vliv.
Díky