Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 3. 2018 20:50
Dobrý den,
potřeboval bych pro účely své SVČ objednat z čínských eshopů nějaké drobnosti s tím, že každá zásilka bude mít hodnotu do 22 euro vč. poštovného, tzn. bude osvobozena od CLA i DPH. Předpokládám, že celnicí to projde bez povšimnutí, takže mi to normálně doručí až do provozovny. Je potřeba se tím nějakým způsobem dál zabývat (například s tím běžet na celní úřad nechat si vystavit doklad, že zboží bylo řádně uvolněno do volného oběhu), abych si to mohl dát do nákladů? Nebo s tím žádné další administrativní povinnosti spojeny nejsou (neřeším požadavky na zboží typu prohlášení o shodě, CE, atd.), jde mi jen o ty administrativní záležitosti. Ptám se, protože moje účetní s tímto nemá žádné zkušenosti a kdosi mi říkal, že celní řízení musí u zboží obchodního charakteru proběhnout vždy, tak se ptám abych něco nezanedbal.
Díky.