Re: odběratelem neevidovaná faktura
Podnikatel je už z celé kauzy tak otrávený, že tvrdí, že se dál s nima hádat nebude a jestli to jen trochu půjde, tak ař se vrtí apoň odvedené DPH.
Pravdou je, že je v účtu zhruba stejná fa se stejným rozpočtem, lišící se jen o 30 dní ve vystavení a 2 odpracované hodiny. Ale na firmu se fakturovalo po cel rok mnoha fakturami a zhruba práce se stejnou nápolní.. Prostě je to myslím dál už neprůstřelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 3. 2018 22:39
Dobrý večer,převzal jsem účetnictví a zjistil, že podnikatel vystavil v roce 2016(listopad) fakturu na Kč cca 75000,-. Řádně zaevidoval v přiznání k DPH, odvedl DPH,uvedl i ve stavu pohledávek v přiznání k dani z příjmu. Na základě toho, že dosud není uhrazena, jsem kontaktoval odběratele, ale ten mi sdělil, že takovou fakturu vůbec neevidují a že tyto práce prý byly zřejmě chybně vyfakturovány 2x - tedy neoprávněně.
Odsouhlašení pohledávek a závazků podnikatelv r. 2016 neprovedl.
Co teď s touto fakturou, která zřejmě ani neměla být vystavena?J
Jak ji dostat z dańové evidence?
Co s odvedeným DPH, když faktura nikdy nebude odběratelem akceptována a tedy ani uhrazena?
Dobropisem to asi nepůjde, protože nebude oděratelem potvrzeno převzetí..
Moc děkuji za jakoukoliv radu.