Re: spol.domácnost-jiná adresa
Já je četla a opsala jsem z nich ten název"Adresa místa pobytu na území ČR, kde kde poplatník obvykle ve zdaň.období zdržoval" - a to mi nic neřeklo - proto to takhle rozebírám, viz. výše....
Prostě on má trvalý pobyt jinde a jinde s ní bydlí a já nevím, jestli mu mám do Přiznání napsat trvalý pobyt nebo skutečný a od toho se pak odvíjí Prohlášení o spol.domácnosti -ale nevím co má být v kolonce 16 o pobytu.
Děkuji
Re: spol.domácnost-jiná adresa
řádek 09 až 15 Adresa místa pobytu v den podání Přiznání
ř.09 až 15 Adresa místa pobytu v den podání Přiznání - vyplňte v uvedeném členění adresu v den podání Přiznání na území České
republiky nebo v zahraničí. Číslo domu uveďte ve tvaru: číslo popisné lomeno číslo orientační.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 3. 2018 17:06
Dobrý podvečer, prosím o radu,
v ř.16 DPfo je "Adresa místa pobytu na území ČR, kde se poplatník
obvykle ve zdaň.období zdržoval" - tudíž se neřeší trvalý pobyt
z občanky a napíšu, kde právě bydlel?
Jde mi o to, že v Potvrz.o zdanit.příjmech má od zamtele Trvalý pobyt a zde v Přiznání skutečný pobyt? protože uplatňuje na dítě a jeho družka dodala Potvrzení o zamtele, že neuplatňovala a také bude mít adresu kde oba skutečně bydlí, ale on má v OP papírově trvalý pobyt jinde.
1) Nevím, kterou adresu mu tam napsat
2) V obou případech mají podepsat Prohlášení o společné domácnosti?
Děkuji moc za radu a hezký večer