Re: Vymáhání daňového nedoplatku Finančn
Zapomněl jsem napsat, že mi byla i vyměřena pokuta za pozdě podané daňové přiznání. Paní na FÚ řekla, že pokutu mám zaplatit až doplatím nedoplatek na dani. Myslel jsem totiž, že vše vyřídí realitní kancelář, ono to bylo i zaškrtlé v rezervační smlouvě, jenže bohužel jsem se právě dozvěděl, že daňové přiznání nepodali. Paní řekla, že pokuta mohla být i vyšší, ale já jsem hned na výzvu k odevzdání přiznání zareagoval druhý den jsem přišel na Finanční úřad, díky tomu byla pokuta nižší jen 500 Kč.
Re: Vymáhání daňového nedoplatku Finančn
Nejčastější způsob, jak FÚ postupují je obstavení bankovního účtu, exekuce a odebrání peněz z účtu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 3. 2018 19:38
Měl jsem uhradit daň z nabytí, když byla 32 000 Kč. Protože jsem neměl peníze, domluvil jsem se s paní na Finančním úřadu, že budu splácet 3 000 Kč, což jsem činil. Přišel mi ale dopis, že nyní musím doplatit 20 000 Kč do 8 dnů. Paní na FÚ, se kterou jsem se domluvil, říká, že to není v její moci, že do počítače napsala poznámku, že pán platí, ale že to po těch 8 dnech půjde na vymáhání (z pohledu dneška asi 5 dní, dopis přišel v pátek). Znamená to, že už mi na bytě naběhne exekuce, nebo co to přesně znamená? Nejsem schopen 20 000 Kč sehnat, myslel jsem, že budu splácet po těch 3 000 Kč, ale žádná dohoda o splácení v tomto smyslu podepsána nebyla, řešil jsem domluvu jen ústně.
Mohu se zeptat, jak přesně toto vymáhání vypadá? Mám dva byty (ve druhém bydlí maminka, pro kterou jsem byt kupoval) a chalupu, asi se na nich objeví plomba? Ale předpokládám, že o byty hned nepřijdu, nejspíše i s exekutorem se půjde dohodnout na splátkách a prostě jen zaplatím náklady exekuce navíc? Čili vyloženě nemusím mít strach, že o byty přijdu?
Děkuji za radu.