Vymáhání daňového nedoplatku Finanční úř

• (neregistrovaný)

19. 3. 2018 19:38

Měl jsem uhradit daň z nabytí, když byla 32 000 Kč. Protože jsem neměl peníze, domluvil jsem se s paní na Finančním úřadu, že budu splácet 3 000 Kč, což jsem činil. Přišel mi ale dopis, že nyní musím doplatit 20 000 Kč do 8 dnů. Paní na FÚ, se kterou jsem se domluvil, říká, že to není v její moci, že do počítače napsala poznámku, že pán platí, ale že to po těch 8 dnech půjde na vymáhání (z pohledu dneška asi 5 dní, dopis přišel v pátek). Znamená to, že už mi na bytě naběhne exekuce, nebo co to přesně znamená? Nejsem schopen 20 000 Kč sehnat, myslel jsem, že budu splácet po těch 3 000 Kč, ale žádná dohoda o splácení v tomto smyslu podepsána nebyla, řešil jsem domluvu jen ústně.

Mohu se zeptat, jak přesně toto vymáhání vypadá? Mám dva byty (ve druhém bydlí maminka, pro kterou jsem byt kupoval) a chalupu, asi se na nich objeví plomba? Ale předpokládám, že o byty hned nepřijdu, nejspíše i s exekutorem se půjde dohodnout na splátkách a prostě jen zaplatím náklady exekuce navíc? Čili vyloženě nemusím mít strach, že o byty přijdu?

Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).