Re: Pronájem a odpis nemovitosti
Dobrý den, §29 chápu, ale čemu nerozumí je, jestli v daňovém přiznáním uplatním za rok 2018 odpis pro 1. rok, protože pronájem tehdy začal a nebo pro 9. rok, protože jsem nemovitost koupila v roce 2010 (ale až do začátku nájmu jsem v ní bydlela).
Re: Pronájem a odpis nemovitosti
No v tom §29/1 se píše, že když začnete pronajímat až po více jak 5 letech od nabytí, musíte stanovit reprodukční pořizovací cenu. A když letos stanovíte tuto cenu, začnete od letoška odpisovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
19. 3. 2018 21:15
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jak se uplatňují odpisy u pronajeté nemovistosti? Vlastním ji 9 let. Pronájem začal ale letos v březnu. Můžete mi prosím vysvětlit, jak se ty odpisy uplatňují, respektive: uplatním si odpis za 1. rok, když ten pronájem teprve začal nebo si spočítám odpisy a tím, že tu nemovitost vlastním 9 let, uplatním si odpis toho 9. roku. i když pronájem začal už letos.
Děkuji za radu.