Re: ČOI - zaokrouhlování
Vy jste mi teda dala, o tomto jsem nikdy nepřemvýšlela. vystavuji kvanta faktur za rok zaork. pouze matematicky a na celé Kč, takže do 0,49 dolu od 0,50 nahoru. Vámi uvedené zaokr. nemám ani v možnostech pro zaokrouhlení v programu. Budu sledovat další reakce, ale to je pěkná ptákovina.
>>Dobrý den,
>>chtěla jsem se Vás zeptat zda jste se již někdo
>>setkal
>>s kontrolou z ČOI, která by kontrolovala
>>zaokrouhlování na dokladech. V jednom týdeníku jsem
>>našla vyjádření
>>zaměstnankyně ČOI jak správně zaokrouhlovat a to
>>např.
>>6,00-6,24 na 6,00, 6,25-6,74 na 6,50 a 6,75-7 na 7.
>>Ale na spoustě faktur si dodavatelé zaokrouhlují na
>>celé
>>koruny a to třeba i o 0,90hal. nahoru. Tak teď
>>opravdu
>>nevím jak to dělat. Jaké jsou vaše zkušenosti? Prý
>>při
>>nedodržení popsaného postupu hrozí pokuta až 1mil.
>>Kč.
>>Když jsem volala na ČOI tak mi zopakovali jak se
>>zaokrouhluje, ale když jsem se zeptala, když to na
>>faktuře
A netýká se to prodeje zboží za hotové, kde v obchodě mají nastavené kasy a celý nákup se zaokrouhlí?Obchodní inspekce přece chodí po prodejnách.A těch pár šesťáků na konci účtu stejně nikoho nevytrhne.Jana
>>toto zaokrouhlení uvedu a zákazník to zaplatí, čímž
>>uzavře kupní smlouvu tak mi nikdo nedokázal
>>odpovědět.
>>Pokud prý nezaokrouhlujete tak jak napsali tak prý
>>okrádáte zákazníky, ale nevím proč když on s cenou
>>při
>>úhradě souhlasí.
>>Děkuji za Vaše názory.
>Vy jste mi teda dala, o tomto jsem nikdy
>nepřemvýšlela. vystavuji kvanta faktur za rok zaork. pouze
>matematicky a na celé Kč, takže do 0,49 dolu od 0,50 nahoru.
>Vámi uvedené zaokr. nemám ani v možnostech pro
>zaokrouhlení v programu. Budu sledovat další reakce, ale to je
>pěkná ptákovina.
Ano chodí po prodejnách, ale i těch pár jak vy říkáte šestáků je zajímá. I podle mě je to hloupost, ale prý se podnikatel neoprávněně obohacuje. Můžu uklidnit paní, že faktury taky tak vystavuji na celé Kč a to tak jak psala. Ale jen pátrám proč by mě měl někdo pokutovat za to, že se zákaníkem uzavřu v podstatě kupní smlouvu i když není písemná a on za odebrané zboží zaplatí a tudíž souhlasí i s ujednanou cenou. Pokud by nesouhlasil tak by to nekoupil, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2005 10:31
Dobrý den,
chtěla jsem se Vás zeptat zda jste se již někdo setkal s kontrolou z ČOI, která by kontrolovala zaokrouhlování na dokladech. V jednom týdeníku jsem našla vyjádření zaměstnankyně ČOI jak správně zaokrouhlovat a to např. 6,00-6,24 na 6,00, 6,25-6,74 na 6,50 a 6,75-7 na 7. Ale na spoustě faktur si dodavatelé zaokrouhlují na celé koruny a to třeba i o 0,90hal. nahoru. Tak teď opravdu nevím jak to dělat. Jaké jsou vaše zkušenosti? Prý při nedodržení popsaného postupu hrozí pokuta až 1mil. Kč. Když jsem volala na ČOI tak mi zopakovali jak se zaokrouhluje, ale když jsem se zeptala, když to na faktuře toto zaokrouhlení uvedu a zákazník to zaplatí, čímž uzavře kupní smlouvu tak mi nikdo nedokázal odpovědět. Pokud prý nezaokrouhlujete tak jak napsali tak prý okrádáte zákazníky, ale nevím proč když on s cenou při úhradě souhlasí.
Děkuji za Vaše názory.